alpine ivx-c806 wont power up - diyAudio
Go Back   Home > Forums > General Interest > Car Audio

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 27th August 2011, 07:18 PM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2008
Default alpine ivx-c806 wont power up

Well as the title states, it wont power up. It has a 4 point connector at the back of the unit: illumination, GND, an empty one and B+. When B+ and GND are connected and I press the pwr button or hold it, nothing happens. I took it apart, and there are no burn marks on anything inside of it, also I checked that the connector pins and the PCB rails are all good and that the voltage applied reaches the pins and PCB. Didnt see any fuses tho. If someone has a schematic or has done something like this, maybe some advice and help.

Thanks!

Last edited by mekaiver; 27th August 2011 at 07:20 PM.
  Reply With Quote
Old 27th August 2011, 07:53 PM   #2
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
Do you have the tuner?
Attached Images
File Type: gif alpinetuner01.gif (53.2 KB, 20 views)
  Reply With Quote
Old 28th August 2011, 08:47 AM   #3
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2008
Nope, only the part i mentioned. A big LCD with a cd player.
  Reply With Quote
Old 28th August 2011, 09:21 AM   #4
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
I don't think it will function like that. Hopefully someone will correct me if I'm wrong.
  Reply With Quote
Old 28th August 2011, 10:04 AM   #5
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2008
So it needs at least the tuner part to power up? Okay, ill try to find the tuner part and test it then.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MTX RTP251D wont power up Dr Zeus Car Audio 18 19th June 2011 12:53 PM
Crossfire CFA202 wont power up Dr Zeus Car Audio 8 17th November 2010 11:47 PM
Zapco system 151-A wont power up robertleo Car Audio 5 22nd August 2010 02:23 AM
Amp wont power on, just keeps blinking, help! Mach1Chris Car Audio 7 4th May 2005 02:49 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 12:04 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2