Bad Head Unit? - diyAudio
Go Back   Home > Forums > General Interest > Car Audio

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 26th August 2011, 09:38 PM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Aug 2011
Thumbs down Bad Head Unit?

I am running a self install system for past 6yrs with no problems. Suddenly about a month ago my subs stopped working. After testing here is what I found: Set up: Sony Explode Head unit independent 4guage Power line x2 x2 1.0 farad power caps Directed 750w amp connected to MTX subs 12' Bazooka 800w amp connected to Sony Explode 12' everything is grounded to a different floor bolt Head Unit--->RCA/REMBazooka---->Directed Ok so here is the noodle scratchier. If you take either amp out of the system via fuse or RCA either amp still wont run. There is some sound coming out of subs. IF you plug just either the red or white RCA in the amp works fine but the second you plug the second in the amp cuts back out. This happens on both amps. When just one RCA line is connected the sub outputs full power. I also have tryed replacing the RCA coming from head unit. At this point I am thinking something is bad in the head unit. But I dont have much $ to play test stuff. But as stated this setup has worked flawless for well over 6yrs. any help is appreciated.
  Reply With Quote
Old 26th August 2011, 10:12 PM   #2
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
Check the shield ground on the head unit:
RCA Shield Repair
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Bad/Open RCA Shield on Pioneer DEH-P7100BT Head Unit paulieb81 Car Audio 28 25th February 2010 02:59 PM
Head unit greg928gts Car Audio 9 10th June 2009 06:26 PM
Head Unit Amps Off for Sure? PrecisionAudio Car Audio 25 7th December 2007 03:11 PM
head unit basenjifan Swap Meet 0 24th September 2007 06:58 PM
Head Unit VoLCoM Car Audio 4 31st October 2005 02:51 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 09:18 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2