Soundstream Reference 405 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > General Interest > Car Audio

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 27th June 2011, 08:27 PM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2006
Default Soundstream Reference 405

I sold this amp to a friend he ran it for awhile then sold it back to me.

When i hook it up it plays But there is a couple of issues with it..


First issue is if i try to adjust the gain on the mono channels i gotta leave it all the way down. If i try to turn it up any the subs start fluttering back and fourth and start making a poping sound..

Second issue is I get engine noise like crazy and when i turn the truck off and just turn the key foward I get nosie and hiss like crazy and can also hear the cd spinning thru the speakers..


Any ideas??
  Reply With Quote
Old 27th June 2011, 11:38 PM   #2
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
Check the shield ground on the head unit.
  Reply With Quote
Old 27th June 2011, 11:41 PM   #3
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2006
From rca shield to the ground wire of head unit??
  Reply With Quote
Old 27th June 2011, 11:48 PM   #4
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
RCA Shield Repair
  Reply With Quote
Old 28th June 2011, 12:00 AM   #5
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2006
Ok From Rca shield To case I get 9.93K so im assuming the rca shild is defective..


Its An Alpine IVA-D310 with the hideaway brain unit..


What do i look for once i open this up a resistor didoe ect... ??
  Reply With Quote
Old 28th June 2011, 12:09 AM   #6
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
Likely a burned trace.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Soundstream Reference 405 mike49504 Car Audio 43 24th January 2011 05:29 AM
Soundstream Ref.405 turn-off pop only in subchannel gisewhcs Car Audio 3 29th June 2010 05:47 PM
Soundstream Ref.405 railvoltage at sub-ch. gisewhcs Car Audio 4 24th June 2010 07:43 AM
Soundstream 405 sub-channel Problem,plz help! cgpeanut Car Audio 26 7th September 2008 06:40 PM
soundstream reference 405 problem suprmanDL Car Audio 3 21st January 2005 07:46 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 05:19 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2