Hifonics BXI 2010 D - diyAudio
Go Back   Home > Forums > General Interest > Car Audio

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 26th June 2011, 10:09 PM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2011
Default Hifonics BXI 2010 D

Hello all I have a Hifonics BXI 2010 d 2000 watt amp that has gone into protect mode. I was driving with the volume very low when all of a sudden it sounded as if a bomb went off, the speakers must have went full excursion forward and back,needless to say after I put on a clean pair of shorts and found that my amp (which has performed flawlessly for 2 yrs) had gone into protect mode so I checked all the wires and RCA's and everything was fine. I took the amp out and sent it to a local repair shop in Tulsa and got a call a day later and the gentelman told me there is a short on the board and I would have to send it in to the manufacturer to have it repaired, well if I have to go this far with it I desided to open her up and take a look for my self...Well all the mosfets checked out ok so I dug in a little further and have found myself needing some HELP,I have found an area with a resister running hot 182 degrees to be exact its the one in the picture that has yellow brown brown gold stripe and is surounded by the 2 black things (sorry I dont Know what there called)but they seem to be running a little hot also but only by about 10 degree my question is where to go from here do I pull the resistor and see if it comes out of protect mode or ? note: I found another resistor with the same markings and both of them read 462 on my dmm.
Attached Images
File Type: jpg IMG_0147[1].jpg (394.5 KB, 65 views)
  Reply With Quote
Old 27th June 2011, 12:25 AM   #2
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2011
Well after looking closer at my own picture I notice I was wronge about the color its yellow purple brown gold but anyway I think I fingured it out, the transistor in the upper part of the photo is open circuit so it needs to be replaced,its amazing how you can find whats wrong just by finding a hot spot.
Does anyone know if the local (shack)would have this part?
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HIFONICS bxi 1606d timwebb Car Audio 42 1st April 2014 02:34 AM
Hifonics BXI 2610D mike49504 Car Audio 25 16th June 2011 03:36 AM
Hifonics BXI 1210D mike49504 Car Audio 3 6th May 2011 02:17 AM
Hifonics BXI 2010 D mike49504 Car Audio 90 10th January 2011 05:20 PM
Hifonics BXI 1606 mike49504 Car Audio 4 1st October 2010 09:18 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 08:19 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2