Hifonics Olympus VII - diyAudio
Go Back   Home > Forums > General Interest > Car Audio

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11th June 2011, 07:09 AM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2006
Default Hifonics Olympus VII

I got one of theese amps for free from a friend.

This amp is in rough shape And im trying to rebuild it and make it work again..


My question is first off there are 2 pots missing ..

The post are for the gains ( Level A & Level B)

The board locations are VR1 and VR2


Anyone know the value of theese pots?
  Reply With Quote
Old 11th June 2011, 08:23 PM   #2
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
I have no information on the olympus but the series 7 Zeus had 20k pots (see attached). If someone removed the pots, it's almost certain that they stripped the vias when they did. Be prepared to make connections directly to the legs for any traces on the top of the board.

Check with ZED to see if they can supply replacement pots.
Attached Images
File Type: jpg IMG_7865b.jpg (173.1 KB, 37 views)
  Reply With Quote
Old 13th June 2011, 05:33 PM   #3
marko is offline marko  United Kingdom
diyAudio Member
 
Join Date: May 2004
Location: donnyuk
just checked one of my VII Olympuses and they have the same pots as above, I thought it said 820k to be honest but think they might have said B20k on reflection! mine were very dirty on one of them and all I did was put some electrical cleaner in the inspection hole (very convenient!) and turned them several times and then all was well again

I suspect the same happened to this one but the owner removed them instead when a few drops of cleaner might have done the trick..
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
hifonics zeus vii mike49504 Car Audio 6 30th April 2012 05:31 PM
Hifonics VII 66efisteed Car Audio 0 19th January 2011 08:03 PM
Hifonics Olympus VII drawing tons of amps! marko Car Audio 41 31st December 2010 04:17 PM
hifonics olympus vii dirty/faulty pots? marko Car Audio 4 28th March 2010 04:21 PM
Hifonics Olympus VII mike49504 Car Audio 16 17th March 2010 06:39 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 02:40 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2