MTX 6001 (red protect light) - diyAudio
Go Back   Home > Forums > General Interest > Car Audio

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 23rd April 2011, 08:21 PM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: Montreal
Send a message via Yahoo to scampo77
Default MTX 6001 (red protect light)

i have a new amp here mtx 6001 the red light comes on as soon as i put power to it. on one side i have big TO-247 i suspect is the outputs (IRFP240) x6 and on the other i have TO-220 cases 75339P (i suspect is the power supply)

on my TO-247 i have full 62v to the gate. and on the gates of my TO-220 i have -1.2v

should i pull the 75339P? are these the impossible to find ones?

thank you always to everyone here!!
Attached Images
File Type: jpg 100_0437.jpg (136.5 KB, 155 views)
File Type: jpg 100_0438.jpg (122.0 KB, 146 views)
File Type: jpg 100_0439.jpg (146.4 KB, 143 views)
  Reply With Quote
Old 23rd April 2011, 11:11 PM   #2
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
For each of the outputs, place the black probe on leg 3 and the red probe on leg 1. Post the voltage for each set of 3 outputs.

Do you have DC on the speaker terminals?
  Reply With Quote
Old 24th April 2011, 01:56 AM   #3
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: Montreal
Send a message via Yahoo to scampo77
on the first 3 i have ~9v and the 3 on the right hand side i have 0v

and yes 58v on the + speaker terminals (is that full rail voltage?)
  Reply With Quote
Old 24th April 2011, 02:02 AM   #4
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
If the voltage is equal to the voltage on the center leg of the FETs with 9v, yes. I'm assuming that those FETs have essentially the same voltage on legs 2 and 3.

Can you take a good enough photo to allow the silkscreen to be legible?
  Reply With Quote
Old 24th April 2011, 02:13 AM   #5
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: Montreal
Send a message via Yahoo to scampo77
i can but i have to take small pictues cause the camera is so close to the board did you need everything or just a specific part?

by silk screen i assume you mean all the part numbers on the components
  Reply With Quote
Old 24th April 2011, 02:26 AM   #6
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
The photos don't have to cover a large area.

The silkscreen is the white text printed on the board.

At this point, I need to see the area in the red square.
Attached Images
File Type: jpg 100_0439x1.jpg (153.4 KB, 135 views)
  Reply With Quote
Old 24th April 2011, 04:02 AM   #7
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: Montreal
Send a message via Yahoo to scampo77
i did my best for pictures of the entire right hand side

my outputs are 58v (first 3) and -62v (last 3) on leg 3
Attached Images
File Type: jpg 100_0444.jpg (130.6 KB, 119 views)
File Type: jpg 100_0446.jpg (128.1 KB, 68 views)
File Type: jpg 100_0449.jpg (126.1 KB, 64 views)
File Type: jpg 100_0451.jpg (126.9 KB, 54 views)
  Reply With Quote
Old 24th April 2011, 04:33 AM   #8
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
Is R502 burned?

Do any resistors (or any other components) appear to have overheated?
  Reply With Quote
Old 24th April 2011, 02:26 PM   #9
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: Montreal
Send a message via Yahoo to scampo77
yes its burnt and it looks like the 2 next to it are possibly missing. R510 and C504


do you happen to have a diagram for this amp? or should i call mtx?
  Reply With Quote
Old 24th April 2011, 07:15 PM   #10
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
I don't have anything on this amp. You can see if MTX will tell you what the values are or if they were omitted intentionally but don't expect any help if you're trying to get a schematic diagram from them.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ps2-2600 protect light maush Car Audio 1 15th August 2010 11:30 PM
DF5890 4100 blink red diode (protect mode ? ) alesekrulezz Car Audio 1 12th May 2010 08:04 PM
Protect light on.. i cannot get it to work Snookumsthacat Car Audio 1 27th June 2007 04:04 AM
protect light is on can you help? lilchriscustoms Solid State 4 18th May 2007 09:53 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 09:21 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2