Team Cactus 7kw - diyAudio
Go Back   Home > Forums > General Interest > Car Audio

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 3rd January 2011, 03:53 AM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2006
Default Team Cactus 7kw

I got this amp in for repair and it had blown outputs and driver ic's I put new outputs in the amp Output driver board is still out of the amp.

Amp is stuck in protection mode Heres the voltages i have.

LM293
1:0.16
2:13.86
3:5.05
4:0.00
5:1.38
6:3.97
7:0.17
8:13.87

TL494
1:0.06
2:5.05
3:4.90
4:5.02
5:1.49
6:3.73
7:0.00
8:13.86
9:0.00
10:0.00
11:13.86
12:13.86
13:5.05
14:5.05
15:5.05
16:6.58
  Reply With Quote
Old 3rd January 2011, 04:26 AM   #2
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
Pin 16 is shutting it down.
  Reply With Quote
Old 3rd January 2011, 04:59 AM   #3
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2006
There are 2 transistors near the 494 an A1266 and a C3198 This is what i have for voltgaes on thoose

A1266
1:13.86
2:13.39
3:13.56

C3198

1:0
2:0
3:0.68
  Reply With Quote
Old 3rd January 2011, 05:10 AM   #4
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
Is pin 2 of the 1266 connected to pin 16?
  Reply With Quote
Old 3rd January 2011, 05:13 AM   #5
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2006
A1266 middle pin goes to a diode then goes to a 100K resistor then the resistor is directly connected to pin 16

On the diode that connects to the middle pin of the 1266 has 13.28 volts on both sides of it then the resistor has 13.28 volts on 1 side and 6.60 volts on the other that connects to pin 16

Last edited by mike49504; 3rd January 2011 at 05:15 AM.
  Reply With Quote
Old 3rd January 2011, 05:26 AM   #6
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
Removing the 1266 may defeat the protection circuit but you'll have to be careful because it may draw excessive current.
  Reply With Quote
Old 3rd January 2011, 05:43 AM   #7
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2006
With the A1266 removed amp powers up .

With a current limiter in line amp idles about 3-4 amps without it amp idles around 13 amps
  Reply With Quote
Old 3rd January 2011, 05:45 AM   #8
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
Is anything getting hot?
  Reply With Quote
Old 3rd January 2011, 05:48 AM   #9
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2006
I only let it idle for about 10 secs without a limiter and none of the fets got hot .
  Reply With Quote
Old 3rd January 2011, 05:57 AM   #10
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2006
Dont know if its normal but i tested for output and my 1 ohm 25 watt current limiter is smoking .


When testing the output amp has output but very distorted
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
how to 60hz to 50hz 7KW or more reliable but cheap!?? JinMTVT Everything Else 13 12th August 2009 04:23 AM
Lance Armstrong and Team Radio Shack pro cycling team Andersonix Everything Else 18 29th July 2009 05:39 PM
my graft cactus have succeeded! digi01 The Lounge 6 31st January 2005 04:32 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 12:29 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2