Go Back   Home > Forums > >
Home Forums Rules Articles diyAudio Store Blogs Gallery Wiki Register Donations FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

fosgate t40001bd bad p/s
fosgate t40001bd bad p/s
Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 27th March 2011, 03:39 AM   #111
Perry Babin is offline Perry Babin  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
Was the heatsink grounded to the body of the vehicle?
  Reply With Quote
Old 27th March 2011, 03:42 AM   #112
bdgf2004 is offline bdgf2004  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Oct 2010
No. It was mounted on wood
  Reply With Quote
Old 27th March 2011, 03:49 AM   #113
Perry Babin is offline Perry Babin  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
Are you sure that you don't have a bad speaker or bad wiring?

Are the center legs of the outputs shorted to the heatsink as well?
  Reply With Quote
Old 27th March 2011, 03:49 AM   #114
bdgf2004 is offline bdgf2004  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Oct 2010
The center legs of those 5 fets are directly shorted to the ground terminal and the ground terminal this 1 ohm from the heatsink
  Reply With Quote
Old 27th March 2011, 03:53 AM   #115
bdgf2004 is offline bdgf2004  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Oct 2010
Im sure that my car setup is good. I use it as a daily driver with the Memphis 4kw you helped me with.
  Reply With Quote
Old 27th March 2011, 03:53 AM   #116
Perry Babin is offline Perry Babin  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
Were all of the screws in the board (holding the board to the bottom cover)?

It's strange that the outputs are shorted to ground but I guess that's possible if the rail switching outputs are shorted.
  Reply With Quote
Old 27th March 2011, 04:00 AM   #117
bdgf2004 is offline bdgf2004  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Oct 2010
Even if I disconnect the 3 jumper wires Between the 2 boards the short is still there.
  Reply With Quote
Old 6th April 2011, 06:34 PM   #118
bdgf2004 is offline bdgf2004  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Oct 2010
It appears as though one of my mesha strips for the power supply fets is bad. I get about 6m ohms from the back to the front pads.
Would anyone happen to know where I could find some mesha strips.
  Reply With Quote
Old 4th December 2012, 12:49 PM   #119
RockfordFIx is offline RockfordFIx  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2012
Can someone send me schematics for a Rockford T40001BD amp to matt76.brooks at gmail dot com

I have replaced the output FETS b/c 10 out of 20 were blown. The powersupply drivers checked out ok. But, i am only getting -110V for -HV output and ~9v for the +HV side. any thoughts.

Last edited by Mooly; 4th December 2012 at 12:55 PM. Reason: Email removed for security
  Reply With Quote
Old 4th December 2012, 12:54 PM   #120
Mooly is offline Mooly  United Kingdom
diyAudio Moderator
 
Mooly's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
fosgate t40001bd bad p/s
Quote:
Originally Posted by RockfordFIx View Post
Can someone send me schematics for a Rockford T40001BD amp to matt76.brooks at gmail dot com[/email]

I have replaced the output FETS b/c 10 out of 20 were blown. The powersupply drivers checked out ok. But, i am only getting -110V for -HV output and ~9v for the +HV side. any thoughts.
You might be better starting a new thread and detailing the tests and checks so far performed.

Last edited by Mooly; 4th December 2012 at 12:55 PM. Reason: Email removed
  Reply With Quote

Reply


fosgate t40001bd bad p/sHide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
rockford fosgate t40001bd bdgf2004 Class D 5 28th October 2010 07:01 AM
FosGate 400a4 Gusel9 Car Audio 12 19th June 2009 05:26 AM
FosGate 400a4 Gusel9 Car Audio 0 16th June 2009 05:30 PM
fosgate t2's ba109296 Swap Meet 0 5th February 2006 09:37 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 02:17 AM.


Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.
Resources saved on this page: MySQL 15.00%
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2018 diyAudio
Wiki