PPI A1200 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > General Interest > Car Audio

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 22nd September 2010, 07:15 PM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2006
Default PPI A1200

I recieved this amp in for repair.

Someone has worked on this amp before and well put NTE parts in it for the outputs. So thet have to be switched back to the orginals.

The parts circled in blue is the NTE part the emitter resistors dont look right either . They should all be 0.33 ohms correct?

Also the 2 large resistors with the blue arrow pointing to them are they the right resistors or not? They are marked 3.9K 10%

Also Q75,Q74 Q77 Q76 appear to have been messed with also heres whats in thoose locations now Wondering if they are the correct parts

Q75:MTP3055V

Q74:IRF9540

Q77:MTP3055V

Q76:IRF9540

Any help would greatly be appericated.
Attached Images
File Type: jpg Picture 426.JPG (133.8 KB, 106 views)

Last edited by mike49504; 22nd September 2010 at 07:18 PM.
  Reply With Quote
Old 22nd September 2010, 07:29 PM   #2
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
0.33 is right for the emitter resistors.

Q74: 2SA1303
Q75: 2SA1011
Q76: 2SC3244
Q77: 2SC3284

There are two 3.9k resistors (one is R13) near the regulators.
  Reply With Quote
Old 22nd September 2010, 08:01 PM   #3
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2006
Thanks Perry,

I will replace thoose parts and look through the rest of the amp also.

The power supply fets have been replaced at 1 time also .

The fets that are in the amp right now are :P60N06's with 22 ohm gate resistors .

Are theese the right fets for this amp?
  Reply With Quote
Old 22nd September 2010, 08:05 PM   #4
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
I don't know what the original FETs are but those should be OK. The 22 ohm resistors are right.
  Reply With Quote
Old 22nd September 2010, 08:15 PM   #5
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2006
Ok cool Thanks

There is more stuff that has been replaced with nte parts

Wondering if you know what goes in the following locations.

Q13
Q14
R15
R17

Since theese all have been replaced

R15 and R17 have 33 ohm resistors in thoose locations right now.
  Reply With Quote
Old 22nd September 2010, 08:28 PM   #6
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
Q13: 2N6490
Q14: 2N6487

I can't find the resistors. Where are they?
  Reply With Quote
Old 22nd September 2010, 08:35 PM   #7
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2006
They are located right in front of Q13 and Q14
  Reply With Quote
Old 22nd September 2010, 08:41 PM   #8
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
If they're under the bussbar, they appear to be 3.6k ohms but I can barely see them. See attached.
Attached Images
File Type: jpg IMG_5492x.jpg (67.3 KB, 99 views)
  Reply With Quote
Old 22nd September 2010, 09:44 PM   #9
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2006
The resistors are directly in front of the ones in the pic .

Also is the amp suppose to have a busbar like in the pic??

There are 2 locations in this amp marked GND by the outputs that appear that something has been soldered there before but not now If you need more pics let me know
  Reply With Quote
Old 22nd September 2010, 09:54 PM   #10
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
The amps appear to be slightly different. Yours appears to use traces on the board in place of the bussbars.

The resistors that you are referring to are marked Q10 and Q16 in this amp. They are 33 ohms.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ppi a1200 amc32 Car Audio 1 8th February 2010 07:31 PM
Profile A1200 XL Odd Power Supply amc32 Car Audio 5 26th November 2008 10:44 PM
PPI ART Series a404 "v" PPI Powerclass pc450 swap chemhaz Car Audio 2 21st November 2008 02:23 PM
need help with ppi 2350dm. twon007 Class D 0 6th March 2007 02:29 AM
PPI vs. Alpine smokeaway Solid State 2 28th August 2005 10:51 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 01:40 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2