sound stream xta720.4 *protect - diyAudio
Go Back   Home > Forums > General Interest > Car Audio

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 20th August 2010, 04:10 AM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2010
Default sound stream xta720.4 *protect

hi
am working an a amp sound stream xta720.4,it comes on and stays in to protection mode.somebody had already try to repair this amp befor i get it.i test for shots and leaks i did not find any so i took some voltage test

pwm ic
1=.5
2=4.9
3=4.8
4=.1
5=1.5
6=3.4
7=.0
8=15.8
9=.0
10=.0
11=15.7
12=15.1
13=4.9
14=4.9
15-4.9
16=12.1

from g terminal to center of irfz44s=15.0
)))))))))))))))))))))))first leg=.0
)))))))))))))))))))))))third leg=.0


i change the pwm ic and the 4558d with no change
any kind of help will be good
thanks
  Reply With Quote
Old 20th August 2010, 04:23 PM   #2
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
Have you checked the outputs to see if any are shorted?

If there are no shorted outputs, get the schematic diagram from SoundStream and email me a copy of it.

babin_perry@yahoo.com
  Reply With Quote
Old 27th August 2010, 03:32 AM   #3
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2010
i did not get the schematic but i am still tryin to fix this amp
now after i unsolder the two legs of one of the input transformer the amp will not go into protect again befor i did that the voltage on the input of both transforms is 15v and the output is 6.5v i dont no y is that.am thinking of leaving this amp with one side working any ideas??/????????? i also change the transformer but still no change

Last edited by ian33; 27th August 2010 at 03:35 AM.
  Reply With Quote
Old 27th August 2010, 04:06 AM   #4
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
Did you try to get the schematic diagram for it?
  Reply With Quote
Old 29th August 2010, 06:52 PM   #5
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2010
i did not get the schematic after days tryin to fix this amp i started to switch parts i change all the mosfet in the power supply and three small transistor witch i think is use for the buffer now the amp works ok.i think the transistors only break down when voltage is apply to them cause they tested ok with my meter
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sound Stream SA245 repair help grjr Car Audio 4 29th December 2008 07:25 AM
How to protect sound card during amp measurements? okapi Everything Else 13 2nd September 2008 03:06 PM
Sound Stream Mc-245, No Power!..help! JT_mechanic Solid State 0 27th May 2008 10:37 PM
sounds stream? subarusteve Car Audio 0 1st May 2005 01:53 AM
sound stream any good? 1needforspeed Car Audio 6 20th March 2005 02:09 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 05:47 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2