Memphis 16-mc1000d - diyAudio
Go Back   Home > Forums > General Interest > Car Audio

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 6th July 2010, 02:53 AM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2006
Default Memphis 16-mc1000d

I have this amp in for repair I opened it up and noticed the power supply is blown.

There are 8 power supply fets in this amp 4 of them are IRF3205"s

The other 4 have markings ive never seen.

500 12L4
1R 837D
59 40


Are theese 3205's as well or is there a part number for theese??
  Reply With Quote
Old 6th July 2010, 04:01 AM   #2
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
It should have 8 3205s.
  Reply With Quote
Old 7th July 2010, 04:37 AM   #3
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2006
Ok i have yet another one of theese amps so now i have 4 total.

The next one has 13 volts DC on the outputs . All outputs test fine so i took out the driver boards and the board behind the rca jacks still measures that i have 13 volts on outputs.


Maybe a leaking output ?
  Reply With Quote
Old 7th July 2010, 04:59 AM   #4
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
Do you read 0v on the secondary center tap and the RCA shields?
  Reply With Quote
Old 7th July 2010, 05:05 AM   #5
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2006
Yes 0 volts on rca shields and 0 volts on secondary center tap
  Reply With Quote
Old 7th July 2010, 05:29 AM   #6
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
A leaking output is a likely suspect. If the voltage is positive, it's likely one of the 9640s.
  Reply With Quote
Old 7th July 2010, 11:00 PM   #7
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2006
I fixed the Dc on the outputs. Amp powers up and relay kicks on but no output.

I checked and its producing + - 63 volts on the outputs (rail voltage)

I have 15 volts on pin 4 of 2 op amps but not on pin 8

Other op-amp has no voltage + or - 15 volts

The op-amps i tested are the TLO72's


I swapped the board behind the rca jacks with another one .

Still same thing.

Wondering what controls the 15 volts on pin 8 of the op-amps and why doesnt one of the 3 op-amps have voltage on pin 4 or 8?
  Reply With Quote
Old 7th July 2010, 11:19 PM   #8
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
The 15v regulator next to the 3205s produces the 15v. Confirm that it has supply voltage on pin 1, 0v on pin 2 and 15v on pin 3.

Which op-amp has no DC voltage on it?
  Reply With Quote
Old 7th July 2010, 11:49 PM   #9
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2006
Regulator
pin1: -1
Pin2:0
pin3:-.6

Q143 has no voltage on it
  Reply With Quote
Old 7th July 2010, 11:59 PM   #10
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
There is a green inductor in front of the 7815 regulator. Do you have 15-20 volts on one end of the inductor?
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Memphis 16-st1000d Componentr Car Audio 13 8th October 2012 02:01 AM
16-st1500d memphis timwebb Car Audio 27 23rd June 2010 07:38 PM
Memphis 16-ST500D mike49504 Car Audio 19 17th December 2009 04:32 PM
memphis 16-pr1kd chev55_steve Car Audio 0 2nd January 2009 10:46 AM
memphis 16-ST500D frt96 Car Audio 2 9th May 2008 07:16 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 01:36 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2