help with power supply - diyAudio
Go Back   Home > Forums > General Interest > Car Audio

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 18th June 2010, 09:21 PM   #1
timwebb is offline timwebb  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: memphis tn
Default help with power supply

ok i im workin on a memphis 1000d that had a blown power supply i changed the gate resistors the fets and the pnp drivers on the driver card bbut it still not coming on the protection comes on now but im only getting 12v on the center leg of the fets in the power supply
  Reply With Quote
Old 19th June 2010, 12:32 AM   #2
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
If this is the newer 1000D like the one you posted the photo of, please post a photo of the inside of the amp.
  Reply With Quote
Old 19th June 2010, 12:39 AM   #3
timwebb is offline timwebb  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: memphis tn
im working on the driver card and it has cooked the wire traces off the board i didnt see it until i took the glue off the card it burnt the two pnp transistors. should i repace all of them?
  Reply With Quote
Old 19th June 2010, 12:44 AM   #4
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
Generally, the two PNP driver transistors are the only transistors that fail on that board.
  Reply With Quote
Old 19th June 2010, 05:41 AM   #5
timwebb is offline timwebb  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: memphis tn
ok i got the amp to power up but its missing parts. if any one has a better pic please post

its a memphis 1100d
Attached Images
File Type: jpg IMAGE_168.jpg (234.0 KB, 69 views)

Last edited by timwebb; 19th June 2010 at 05:51 AM.
  Reply With Quote
Old 19th June 2010, 06:21 AM   #6
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
It appears that a film capacitor is missing. Are there stubs of the legs left in the through-holes?
  Reply With Quote
Old 19th June 2010, 06:26 AM   #7
timwebb is offline timwebb  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: memphis tn
yeah the person who had it was trying to fix it they took most of the parts out.and all the output transistors are gone
  Reply With Quote
Old 19th June 2010, 10:26 AM   #8
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
Does he have the parts he removed?
  Reply With Quote
Old 19th June 2010, 02:39 PM   #9
timwebb is offline timwebb  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: memphis tn
yeah
  Reply With Quote
Old 19th June 2010, 03:06 PM   #10
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
That will prevent having to guess about the value of the components.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
DIY Audio Alchemy Power Station 2 Power supply PSU with case roscoeiii Swap Meet 2 29th May 2010 07:51 PM
LTspice tool for power amp power supply component evaluation andy_c Software Tools 2 23rd August 2009 06:10 PM
Rockford Power 500.2 Amp Troubleshooting power supply. kds9591 Car Audio 6 3rd September 2008 04:09 AM
heater supply (xformer specs are 6.3V 2.5A) as supply for a power LED? jarthel Tubes / Valves 10 21st July 2003 02:30 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 10:13 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2