Luxon A160D (1100wrms @ 1ohm) - diyAudio
Go Back   Home > Forums > General Interest > Car Audio

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 15th June 2010, 01:27 PM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2010
Default Luxon A160D (1100wrms @ 1ohm)

When I put power to it, the clear LED lights up blue. The red one doesn’t show so the indicator lights are ok... but the meter goes to 10/11v pretty much straight away and it makes this whistling noise which sounds like something is going to go pop soon. I wouldn’t dare keep it powered up longer than about 5 seconds. Any idea whats making the whistling noise? Sounds like something is charging up to go pop.

I have continuity tested the mosfets/transistors to ground and none of them are grounded anywhere. I have replaced 6x IRFP064N's on the board because the others fried. I cut the legs of the other ones and just soldered to the top of the leg. Im sure this was ok because they didn't deattach from the board or anything. The solder job could be better, but it's not touching.

Any help on where to look next would be awesome. I read another 11 page thread on how to fix my Audiobahn A16000V and wow this site is amazing... other car audio forums people just say "Go buy another one..." Stupid, I say! I have spent two days researching about amps and custom subwoofers, after years of just sticking with the norm and doing the odd woofer re-glue.
Attached Images
File Type: jpg DSC01767.JPG (198.6 KB, 41 views)
File Type: jpg DSC01762.JPG (108.2 KB, 38 views)
  Reply With Quote
Old 15th June 2010, 09:54 PM   #2
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
Can you post a photo showing the entire circuit board?
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can this amp push out 1600wrms @ 1ohm? icecoolwas Car Audio 5 4th October 2009 09:12 PM
measuring current using 1ohm resistor. How? riotubes Parts 29 12th April 2009 01:45 AM
Looking for a 1ohm 1200w ac amp for subwoofers Mendoza Subwoofers 6 27th November 2007 05:51 AM
50watt into 1ohm load with KAPPA 9 tinitus Solid State 22 22nd November 2006 11:51 PM
WTB: 1ohm 5 w Mills resistors paulyang Swap Meet 3 8th December 2005 06:59 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 09:49 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2