no sound coming out of amp - diyAudio
Go Back   Home > Forums > General Interest > Car Audio

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 8th June 2010, 03:34 AM   #1
tony711 is offline tony711  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2010
Question no sound coming out of amp

amplifier turns on and power light dims wen bass (would hit) but no sound is coming from it n e 1 have an idea how to fix it? ive took it apart and soldered some things that were a bit burnt and thats how i got the power light to now dim with the music but still no sound....... c oiuld it be a problem with the speaker output connections directly or something more advanced like diodes and transistors???
  Reply With Quote
Old 8th June 2010, 04:23 AM   #2
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
If the lights dimmed only when there was a strong signal sent to the amp, the speaker or the wiring was likely shorted.
  Reply With Quote
Old 8th June 2010, 01:31 PM   #3
tony711 is offline tony711  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2010
well ive tried a few different subs and the same thing happens with it each time... wen i first received the amp it did absolutely nothing but power on, and so i took it apart and found a couple burnt spots then re-soldered them, now it seems like a normal operating amp but no sound comes out.... ive tried tapping the inputs with a small screwdriver to c if maybe the inputs were messed up but the power light dims as if i were putting music through it like various amps ive had where the power light will dim synchronized with the beat... wat should i check for next??? n e ideas?
  Reply With Quote
Old 8th June 2010, 05:33 PM   #4
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
What was burned?

What do you mean you tapped the inputs?
  Reply With Quote
Old 9th June 2010, 05:47 AM   #5
tony711 is offline tony711  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2010
not sure wat was burned but it fixed the amp to where the light dims wen the bass was going thru it just no sound actualy coming out....
and if u turn on an amp and tap a small screwdriver or something metal into the center of an audio input jack it will thump in the subwoofer
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Vintage Pioneer SA-6200 sound problem coming from power amplifier assy! SeMu Solid State 8 4th September 2011 09:01 AM
Scratchy clicky noise coming from homemade 6L6 tube amp Jim5150 Tubes / Valves 4 25th June 2009 10:53 AM
The New Sonic Amp is coming Pano Class D 1 11th November 2005 11:37 AM
What's that "blopping" sound coming out from my dipole? sqlkev Multi-Way 29 2nd November 2005 01:36 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 04:19 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2