Ppi a600 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > General Interest > Car Audio

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 30th April 2010, 10:54 PM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Apr 2010
Default Ppi a600

Hay guys I have a PPI A600 Its not in working condition but I would Like to get it running again when power is connected it arcs good and maybe smoke a little I'm sure it needs a new power supply I took it to my local repair shop and they told me they couldent get parts for it I know the pcb isnt burned anywhere Can some one help. IS this amp even worth fixing???
  Reply With Quote
Old 2nd May 2010, 05:29 AM   #2
diyAudio Member
 
Join Date: Apr 2009
A car amp that blows the fuse most likely has a shorted transistor or rectifier in the PSU section.

Usually, these parts can be replaced with similar units if the exact replacement is unavailable.

Post the numbers on the devices mounted to the heatsink in the PSU section. Pics are helpful too.
  Reply With Quote
Old 2nd May 2010, 06:45 PM   #3
diyAudio Member
 
Join Date: Apr 2010
Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.

Last edited by wondernutz; 2nd May 2010 at 06:55 PM. Reason: needed to add pic
  Reply With Quote
Old 2nd May 2010, 06:49 PM   #4
diyAudio Member
 
Join Date: Apr 2010
It doesnt blow the fuse two componets i know burnt are location M2 and M6 they are SMP25N06 they look like they are in the power supply
Click the image to open in full size.
  Reply With Quote
Old 4th May 2010, 03:39 PM   #5
diyAudio Member
 
Join Date: Apr 2010
bump for some help
  Reply With Quote
Old 4th May 2010, 04:48 PM   #6
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2006
The SMP25n06's are the power supply fets in the amp. They are probably using 100 ohm gate resistors in the amp.

You can replace the power supply fets with IRFZ34's which is a drop in replacement to the SMP parts.

You can also use IRFZ44's in this amp and not have a problem.

I just repaired the same amp and used IRFZ44's and didnt have a problem with them.

Also check the gate resistors in this amp to make sure they are within tolerance. And check the drivers for the power supply fets .

Also wouldnt hurt to check the outputs just to make sure they are not shorted also.

Set your meter to ohm's and check the outputs in this amp you should read nothing near 0 ohm's .

If you are replacing the power supply fets with the z34's or 44's you need to replace them all.
  Reply With Quote
Old 4th May 2010, 06:09 PM   #7
diyAudio Member
 
Join Date: Apr 2010
couple Q's whitch ones are the gate resistors and where are the drivers and how do i check the outputs I am supper green so bare with me please
  Reply With Quote
Old 4th May 2010, 07:36 PM   #8
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
The gate resistors are MR1-MR8.

The output transistors are Q2-Q5, Q8-Q11, Q33-Q36 and Q39-Q42. Check them by measuring the resistance between the legs of each individual transistor leg 1-2, leg 1-3 and leg 2-3. None should read anything near 0 ohms. If you find that 4 read near zero ohms, only one is likely shorted but all 4 must be replaced and the other 4 in the same channel should also be replaced.

I think the 3525 drives the power supply FETs directly but I could be wrong. Measure the resistance from pins 11 and 14 of the 3525 IC to the end of the gate resistors (MR5-6 and MR1-MR3) that are connected by the trace on top of the board. If you read 0 ohms between pin 11 or pin 14 to that end of the resistors, they are driven directly by the IC.

If you want to confirm that the IC is producing the proper output, remove the power supply FETs (all 8 of them) and power up the amp. Measure the DC voltage on the same end of the resistors you used to determine if the IC was directly driving the gate resistors. Do this for all 8 resistors. Place the black meter probe on the amplifier's ground terminal. Place the red meter probe on the point where you need to measure the voltage.

What is the voltage?
Attached Images
File Type: gif ponconfig3525-01.gif (7.0 KB, 99 views)
  Reply With Quote
Old 4th May 2010, 09:41 PM   #9
diyAudio Member
 
Join Date: Apr 2010
the gate resistors all read about 25.5 ohms and Q32-Q39 all read close to 0ohms. Before testing the IC output voltage do i need to worry about the remaining transistors being clamped aginst the heatsink to prevent further damage
  Reply With Quote
Old 4th May 2010, 10:31 PM   #10
diyAudio Member
 
Join Date: Apr 2010
It looks like the outputs from the IC is 5.2 volts
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ppi a600 mike49504 Car Audio 3 21st March 2010 02:44 AM
PPI A600 improvement manina Car Audio 7 3rd April 2009 04:16 AM
PPi A600 noise MHFidelity Car Audio 5 29th September 2008 07:13 AM
Ppi A600 npenson Car Audio 4 27th August 2008 11:36 PM
PPI A600.2 Troubleshooting Help digitalloving Car Audio 4 17th August 2007 08:26 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 01:14 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2