Go Back   Home > Forums > General Interest > Car Audio

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 27th December 2009, 02:53 AM   #21
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2006
Amp wont power on at all wondering what to check next
  Reply With Quote
Old 27th December 2009, 03:05 AM   #22
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
Post the voltage on all 16 pins of the 494.

IC#
Pin 1:
Pin 2:
Pin 3:
Pin 4:
Pin 5:
Pin 6:
Pin 7:
Pin 8:
Pin 9:
Pin 10:
Pin 11:
Pin 12:
Pin 13:
Pin 14:
Pin 15:
Pin 16:
  Reply With Quote
Old 27th December 2009, 03:36 AM   #23
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2006
pin1=11.07
pin2=12.23
pin3=11.48
pin4=11.49
pin5=11.51
pin6=11.56
pin7=11.48
pin8=13.61
pin9=11.72
pin10=12.24
pin11=13.60
pin12=13.60
pin13=12.78
pin14=12.78
pin15=12.68
pib16=11.42
  Reply With Quote
Old 27th December 2009, 03:37 AM   #24
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
You've lost your ground.
  Reply With Quote
Old 27th December 2009, 03:42 AM   #25
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2006
ok so what do i check for to see if i can fix the ground issue
  Reply With Quote
Old 27th December 2009, 03:45 AM   #26
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
With the black probe on the ground terminal of the amp (inside the amp), what's the DC voltage on pin 7 of the 494?
  Reply With Quote
Old 27th December 2009, 03:54 AM   #27
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2006
ok i figured out why i wasent getting ground but now when u hook power and ground to the amp no remote the amp draws 60+ amp
  Reply With Quote
Old 27th December 2009, 04:04 AM   #28
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
What was causing the loss of ground?
  Reply With Quote
Old 27th December 2009, 04:17 AM   #29
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2006
you have to hook 3 power wires and 3 ground wires to this amp in order to turn it on not just one
  Reply With Quote
Old 27th December 2009, 04:24 AM   #30
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
Did an FET become shorted?

Are you sure you don't have B+ and ground reversed?
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
hifonics zeus vii mike49504 Car Audio 6 30th April 2012 05:31 PM
hifonics zeus viii transformer... marko Car Audio 33 3rd January 2011 07:43 PM
hifonics zeus xi mike49504 Car Audio 68 12th February 2009 05:23 PM
Need help identifying an early hifonics Zeus jeclute Car Audio 4 5th June 2007 07:05 PM
Hifonics Zeus VII redimp Car Audio 1 20th December 2006 10:47 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 07:32 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2