Hifonics gen X Thor - diyAudio
Go Back   Home > Forums > General Interest > Car Audio

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 20th December 2009, 10:33 PM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2006
Default Hifonics gen X Thor

Ok next amp.

This amp powers up fine but there is no output out of either channel.

Wondering what to check?? since the outputs all test fine
  Reply With Quote
Old 20th December 2009, 10:42 PM   #2
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
Is it producing both positive and negative rail and regulated voltages?

Does the amp have a preamp board connected to the main board via a ribbon? If so, confirm that the preamp board is receiving regulated voltage and confirm that audio is getting from the preamp board to the main board.

If it's using the plastic RCA jacks, confirm that the shield ground connection is not broken.
  Reply With Quote
Old 20th December 2009, 11:05 PM   #3
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2006
The preamp board is recieving power .

AT the outputs the middle leg shows low voltage outer two legs of the ouputs read 0
  Reply With Quote
Old 20th December 2009, 11:09 PM   #4
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
What voltage do you have on the center legs of the outputs (positive and negative voltages)?
  Reply With Quote
Old 20th December 2009, 11:20 PM   #5
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2006
ok heres what i have on the outputs

on the tip41 c 1.88
a968 1.48
c2238 1.18

then there 2sc or 2sa chip i cant make out the numbers since they are worn off but they read 1.18

all middle legs is where im getting my readings and ground to the chasis of amp

Getting no negative reading on the middle legs of theese parts
  Reply With Quote
Old 20th December 2009, 11:27 PM   #6
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
Place the black probe on the secondary center tap or on one of the non-bridging speaker terminals and measure the voltage again.
  Reply With Quote
Old 20th December 2009, 11:33 PM   #7
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2006
ok put the black meter probe on a non briding output.

tip41c= -0.18

a968= 0

c2238= -0.33

2sa or 2sc parts = -0.33
  Reply With Quote
Old 20th December 2009, 11:40 PM   #8
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
What is the voltage on the center legs of the output transistors (TIP35C36C?)?
  Reply With Quote
Old 20th December 2009, 11:50 PM   #9
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2006
i think what they are using for outputs are 2sc1302's there are no tip 35 or 36's in this amp

the center legs of the 2sc1302's read -0.23
  Reply With Quote
Old 20th December 2009, 11:56 PM   #10
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
Are you sure you have 15v on the op-amps?

Do you have ~0 ohms between the 2SA/2SC output transistor emitters for each channel?

If not, do you have rail voltage on the emitters?
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sub for Gen VII HiFonics Morts Car Audio 0 26th May 2009 04:29 PM
First gen 250 Orion SS64 Car Audio 8 6th January 2009 01:10 AM
First Gen 225 Orion SS64 Car Audio 13 14th December 2008 11:54 PM
gen VIII collosus caseking Car Audio 7 9th November 2006 08:43 PM
Next Gen Amplifier from Aussieamplifiers The Saint Aussie Amplifiers 70 11th May 2006 05:35 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 06:52 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2