Go Back   Home > Forums > >
Home Forums Rules Articles diyAudio Store Blogs Gallery Wiki Register Donations FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Gain not working
Gain not working
Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 24th July 2009, 09:31 AM   #1
agithegreat is offline agithegreat  United Kingdom
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2008
Default Gain not working

Ok, i had an amp which went mad when you fiddled the gain controller.
So i pulled it apart and there was some mad short across the pot in particlar positions. So i replaced the pot with an exact model, but now i get apsolutly no gain control at all, one volume irrespective of dial position.

I assume i have a blown logic gate somewhere, what can i do guys?
  Reply With Quote
Old 24th July 2009, 02:15 PM   #2
Perry Babin is offline Perry Babin  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
If the connection to ground (possibly through a resistor) is open, it could cause this. Clean the flux from the board and examine the solder connections, pads and traces with a lighted magnifying glass to see if there is a break anywhere.
  Reply With Quote
Old 29th July 2009, 03:06 PM   #3
agithegreat is offline agithegreat  United Kingdom
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2008
Fixed this, a pad had come away and made a split in the track. So i fixed that and it works. Cheers.
  Reply With Quote

Reply


Gain not workingHide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Gain Blockwith Variable Loop Gain Bonsai Solid State 17 11th July 2008 03:40 PM
WTB Krell KSA Mk2- working or non working Jozua Swap Meet 0 20th March 2006 12:14 PM
Heretical Unity Gain line stage PLUS a little gain ? yagas Tubes / Valves 7 24th January 2006 02:30 PM
sub amp not working felzi Chip Amps 0 28th July 2005 06:29 AM
Unity Gain Operation (or low gain) Tomo Chip Amps 12 22nd January 2004 02:47 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 01:08 PM.


Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.
Resources saved on this page: MySQL 16.67%
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2018 diyAudio
Wiki