Advice needed on engine whine in speakers - Page 2 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > General Interest > Car Audio

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 3rd April 2009, 04:44 AM   #11
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
That amp appears to be a chip-amp. If that's true, there are no non-bridging speaker terminals so the last test I suggested won't work with this amp.
  Reply With Quote
Old 3rd April 2009, 08:26 PM   #12
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2007
Crap.

Thanks for your help. I guess it's just not meant to be...
  Reply With Quote
Old 7th April 2009, 11:27 AM   #13
Dan2 is offline Dan2  South Africa
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2005
my pioneer head unit also gave me engine noise through the amp. even though i measured a short between the RCA shield and head unit chassis (when the RCA's were connected), i soldered a wire to one of the RCA shields (behind the head unit) and as soon as i touched it to the frontloader chassis the engine noise went away!
  Reply With Quote
Old 1st May 2009, 06:57 PM   #14
diyAudio Member
 
Join Date: Mar 2009
I got two words for you... Ground Loop. Well for starters the amp should have its own power and ground points. I would suggest running an external power wire to the amp then test the system. If the problem persists then its a for sure ground loop. Reground the amp while still using the external power supply. Retest the system and the whine should be gone. Make sure when you reground the amp, the grounding point is free of all paint and dirt. Try to reground at a point where the contact being made will be a solid connection to the chassis.
If you follow the steps I have just given you and the problem still persists then repost or IM me. This is a fairly common problem and can be solved fairly easy.
__________________
The level of performance in any mobile sound system is a direct result of the way it was installed. Passion, pride, perfection.
J. Kim~I.A.S.T.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Advice about modifiying speakers needed stubs Multi-Way 7 13th September 2006 02:21 PM
Advice needed for new speakers! Timbo Multi-Way 12 2nd September 2006 09:54 AM
Basic Grounding/Engine Whine Dfere Car Audio 3 8th May 2004 05:07 AM
Engine whine feelinhipp Car Audio 3 13th March 2004 04:53 AM
My 1st car amplifier!..engine whine problem. deepanger Car Audio 19 20th October 2003 11:09 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 01:21 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2