hifonics viii remote turn on issues.... - diyAudio
Go Back   Home > Forums > General Interest > Car Audio

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 26th February 2009, 06:27 AM   #1
marko is offline marko  United Kingdom
diyAudio Member
 
Join Date: May 2004
Location: donnyuk
Default hifonics viii remote turn on issues....

hi all, i'm running some of my hifonics viii amps in my new system but the problem i'm having is the current draw on the remote turn on of all things!

i have a pg dd10 to turn them on and this is supposed to able to turn 5 amplifiers on with each output, i know it works ok as i had 5 amps im my old car off it...

it appears to be only certain amps i have the problem with, i know how to test for amp draw so will do this later but how could i correct the problem? it's happening on a boltar and colossus.

currently i have one wired up to the accessory output remote to turn on which has fixed the problem but not ideal....

many thanks mark.
  Reply With Quote
Old 26th February 2009, 09:42 AM   #2
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
A series 7 zeus I have here draws 17ma for the remote turn-on. The series 8 amps should draw approximately the same current.
  Reply With Quote
Old 26th February 2009, 04:50 PM   #3
marko is offline marko  United Kingdom
diyAudio Member
 
Join Date: May 2004
Location: donnyuk
tried 4 series viii amps and 3 are drawing 0.003A or it might have been 0.03A can't remember!

the colossus drew a little more but nothing silly, i get interior light dimming when it turns on too.

i'm lost as to why the dd10 struggles to turn my boltar and zeus on but is ok if i swap the boltar for a thor then they turn on ok all remotes pull the same current, the dd10 is rated for 500ma per output so more than enough...
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hifonics Cronos XX bass remote Bertje Car Audio 7 23rd April 2010 12:07 PM
hifonics VIII zues and gemeni anthonyc213 Parts 1 9th April 2009 01:42 AM
hifonics turn off thump/click marko Car Audio 0 2nd March 2009 04:08 PM
hifonics viii bridged mono? rca q... marko Car Audio 4 27th February 2009 05:10 PM
Hifonics Boltar VIII Problem vypr Car Audio 22 19th February 2008 03:46 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 05:28 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2