soundstream van gogh 800.5 turns off... - Page 2 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > General Interest > Car Audio

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 3rd November 2008, 09:11 AM   #11
fs1lag is offline fs1lag  Belgium
diyAudio Member
 
Join Date: Oct 2008
Send a message via MSN to fs1lag
well installed it in the car again yesterday, sounds as good as ever and this morning to work still all ok :-)

one problem though while connecting i noticed one of the channel (n4 or 3) does not produce a clear sound, there's a little cracking in it, like when the speaker is broken (which i first thought)

does anyone know what the cause may be for this issue?
  Reply With Quote
Old 4th November 2008, 02:10 AM   #12
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
Dirty contacts in switches or potentiometers can cause this. Have you tried moving all of them to see if it makes a difference?

Have you tried swapping RCA signals from other channels?

Have you tried swapping the speaker wires from a working channel?

If the problem is made worse when you tap on the amp, you probably have a broken solder joint in the defective channel.
  Reply With Quote
Old 30th March 2009, 07:04 PM   #13
fs1lag is offline fs1lag  Belgium
diyAudio Member
 
Join Date: Oct 2008
Send a message via MSN to fs1lag
after a couple of months lying here i've got myself a new (other) car in which i needed it to work again, so open it went and i saw 1 little condensator 100F which had blown :-) when redoing all soldering in the past i accidently made a short circuit, i replaced the C and redid the soldering again of most things and now the amp is working again like it should for over a week now! :-)
  Reply With Quote
Old 5th May 2009, 07:06 PM   #14
fs1lag is offline fs1lag  Belgium
diyAudio Member
 
Join Date: Oct 2008
Send a message via MSN to fs1lag
and for 2 months already now :-) so it's finally repaired like it should, again thanks for the thinking along :-)
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Precision Power PC6600.2 Amp turns on then immediately turns off. Need help! autolink Car Audio 4 15th March 2009 02:12 AM
Soundstream Van Gogh 1600.2 broken beatlessinOhio Solid State 1 19th June 2006 10:48 PM
Van Gogh Drivers?? Gelroos Full Range 1 22nd November 2005 01:59 AM
Which turns you on? nl Digital Source 0 30th July 2004 10:50 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 03:29 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2