Soundstream Rubicon 805 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > General Interest > Car Audio

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 17th July 2008, 12:10 PM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Mar 2007
Default Soundstream Rubicon 805

I just picked on of these that was "broken, powers on o audio output." I bench tested it and it worked flawlessly for 3 hours on all channels. How much should i be asking to sell this amp? what are they worth and what should i expect to get?
  Reply With Quote
Old 17th July 2008, 10:17 PM   #2
jol50 is offline jol50  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2007
Pretty good money, any on epay? That is first place I look.
  Reply With Quote
Old 18th July 2008, 09:46 PM   #3
diyAudio Member
 
Join Date: Mar 2007
im thinking between 350 and 400?
  Reply With Quote
Old 19th July 2008, 05:42 AM   #4
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2008
Default Soundstream tra 1400.2

Sorry to change subject but it wouldn't let me post a thread.

I overheated my soundstream tarantula 1400.2 last weekend, I don't know much about electronics but 6 of the mosfet transistors were noticeably blown. I replaced all six and now when I hooked back up as soon as I connected power it smoked 1 of the replaced transistors so I unplugged ground right away and disconnected. Anyone know what else could be wrong, Like I said I really don't know much about electronics.
Thanks Ryan
  Reply With Quote
Old 19th July 2008, 07:21 AM   #5
luka is offline luka  Slovenia
diyAudio Member
 
luka's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: in Slovenia :)
Send a message via Skype™ to luka
Hi

I can't remember that only one fet could go, as I know they all go at the same time, you should replace them all...use DVM and see if you have short between + and GND power input...Still something else could be wrong
__________________
home page @ http://www.classdaudio.tk/ @ 24/7 all year long
I FEEL SLOVENIA
  Reply With Quote
Old 19th July 2008, 03:41 PM   #6
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2008
does anything else usually go when the fet's go from overheating?
  Reply With Quote
Old 19th July 2008, 03:52 PM   #7
luka is offline luka  Slovenia
diyAudio Member
 
luka's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: in Slovenia :)
Send a message via Skype™ to luka
Hi

I think that may had blown drive stages for those fets, maybe IC itself too

I can't say it would be from overheating, but if one fet went, all others were gone at the same time...I had half bridge output (two fets in series) and when one did had enough of working, other was gone too...most of the times(if not every time) because of destroyed Gate, so between all pins of fet there was ~0R
__________________
home page @ http://www.classdaudio.tk/ @ 24/7 all year long
I FEEL SLOVENIA
  Reply With Quote
Old 19th July 2008, 05:02 PM   #8
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2008
Any good place to send the amp to get fixed? I would send it to Soundstream but last time I sent to them it took over 2 months to get back. Soundstream has a standard fix rate of $150 which isn't bad but turn around time is horrible.
  Reply With Quote
Old 19th July 2008, 05:37 PM   #9
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2005
Location: Northern California
JandRelectronics in Nor-Cal. Jaime has a ebay store under this name. He is X SoundStream and just simply the best IMO...
  Reply With Quote
Old 19th July 2008, 08:43 PM   #10
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2008
Quote:
Originally posted by 1moreamp
JandRelectronics in Nor-Cal. Jaime has a ebay store under this name. He is X SoundStream and just simply the best IMO...
Has anyone talk with Jaime lately, I sent him a message via ebay about 2 weeks ago and haven't got an answer back yet.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SoundStream Rubicon 1002 Turn-On Delay kds9591 Car Audio 11 26th March 2012 11:47 PM
Soundstream Rubicon 702 Issue Lobby Ludd Car Audio 4 24th September 2008 06:21 PM
Soundstream Rubicon 702 Output transistor Problem? tyu527 Car Audio 10 29th August 2008 06:37 AM
Black Gate Standard Polarized or PK Mini Polarized = Rubicon YK or YXE kurtbauer Parts 1 21st August 2008 06:50 AM
Sub channel not working on Soundstream Rubicon 555 gti16vman Car Audio 5 20th May 2008 07:20 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 01:31 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2