jl 1000/1 weak ouput - diyAudio
Go Back   Home > Forums > General Interest > Car Audio

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 4th June 2008, 12:33 AM   #1
shagone is offline shagone  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Apr 2007
Default jl 1000/1 weak ouput

i have a jl 1000/1 here that looks nearly new inside and out besides the 8 large filter caps bulging at the top. it is not the plastic covers but the actual metal tops of the caps are swollen but not yet popped.

the amp powers on with no protection and doesn't draw high current. when you hook up rca's there is a very faint signal coming out of the speaker terminals but it doesn't change much with the gain control. the sync mounted components check fine in the board and i have new caps available. could it just be the caps or what would cause this?

i have a hifonics brutus 1500 watt max. amp with the same exact symptoms, bulged p/s filter caps and all. ????????
  Reply With Quote
Old 4th June 2008, 03:37 AM   #2
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
How much DC voltage do you have across the positive and negative speaker terminals (black meter probe on the negative speaker terminal, red meter probe on the positive speaker terminal)?

How much DC do you have from the chassis ground terminal to the positive speaker terminal (black meter probe on the chassis ground terminal, red meter probe on the positive speaker terminal)?

How much DC do you have from the chassis ground terminal to the negative speaker terminal (black meter probe on the chassis ground terminal, red meter probe on the negative speaker terminal)?

Do you have 15v on the audio op-amps?
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help! Weak Bass! TubeHead Johnny Tubes / Valves 19 10th October 2007 08:36 PM
why am I getting weak sub output? pasomark Subwoofers 18 21st December 2005 04:58 PM
Ouput DC lawka Pass Labs 6 15th April 2005 04:31 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 08:56 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2