Go Back   Home > Forums > >
Home Forums Rules Articles diyAudio Store Blogs Gallery Wiki Register Donations FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Subwoofer problems
Subwoofer problems
Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 2nd May 2008, 03:42 PM   #1
pilchardman101 is offline pilchardman101  United Kingdom
diyAudio Member
 
Join Date: May 2008
Default Subwoofer problems

Hello, my car was recently broken into and destroyed.

I have my sub-woofer out of the car now and want to know if it is possible setting up a car sub-woofer in a home audio system?

The power from a car battery is only 12v ? The Sub has a built in amplifier and is 20A , if that helps.

Cheers,
James
  Reply With Quote
Old 2nd May 2008, 03:54 PM   #2
jol50 is offline jol50  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2007
You can run it on a 12v power supply, like used in testing auto equipment or running ham radios/etc. It is likely it will not take full 20A at max output...depends on how loud you plan on running it how large a power supply you need. The big ones are expensive to by new, like over 20A. Some people recommend the pyramid brand for a good price and they seem to work fine, if you can find them there. Most are actually 13.5-14v for auto power. Or you can try to run an old PC power supply or something like that. The wall warts do not put out that much power.
  Reply With Quote
Old 2nd May 2008, 05:10 PM   #3
KyferEz is offline KyferEz  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Apr 2004
Location: Atlanta, GA
Or get an old PC power supply and use the 12v rail. Usually they are good for 20-30 A.

The other option is to buy a supply from someone like mpja.com or jameco.com. I'd recommend a switching supply. Sometimes MPJA has great sales.
  Reply With Quote
Old 2nd May 2008, 05:16 PM   #4
jol50 is offline jol50  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2007
I have a larger one out of a server, but I can't seem to figure out how to find the remote to turn it on.
  Reply With Quote
Old 3rd May 2008, 02:10 AM   #5
I Am An Idiot is offline I Am An Idiot  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Mar 2007
Read the last line of this page
__________________
If it ain't broke Don't fix it
  Reply With Quote
Old 3rd May 2008, 02:19 AM   #6
jol50 is offline jol50  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2007
Thanks I can try it but this was a compaq server, and the brilliant people they are...they have proprietary stuff that is not standard. It was new and we put a triple redundant supply in place of this.
  Reply With Quote
Old 3rd May 2008, 02:52 AM   #7
I Am An Idiot is offline I Am An Idiot  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Mar 2007
was it a Compaq triple redundant supply?
__________________
If it ain't broke Don't fix it
  Reply With Quote
Old 3rd May 2008, 05:52 AM   #8
jrod666999 is offline jrod666999  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Arkansas
What about a simple transformer charger like for a cordless drill or for a Power Wheels (kids car thing). Are there any Radio Shacks over there?<---not intending to sound like a smart a$$
  Reply With Quote
Old 3rd May 2008, 03:17 PM   #9
jol50 is offline jol50  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2007
It came with the big one I have, we took it out and put a triple one in the server....I ended up with this one. Is over twice the size of a normal one, but I don't know amps of it. Ton of wires too.
  Reply With Quote

Reply


Subwoofer problemsHide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
anybody facing stability problems with LM3886 BA100 with 8 ohm subwoofer? rhythmdiy Chip Amps 1 31st October 2007 06:04 PM
problems with subwoofer amp! hernanstafe Chip Amps 7 20th February 2007 06:41 AM
how to connect a non powered subwoofer to a stereo system without a subwoofer output JSD777 Multi-Way 4 20th September 2005 03:19 PM
Infinity BU1 amplified subwoofer. problems. pat allen Solid State 0 30th December 2004 02:42 PM
Subwoofer (Sealed) Problems Duo Subwoofers 7 18th November 2002 03:18 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 04:20 PM.


Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.
Resources saved on this page: MySQL 16.67%
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2018 diyAudio
Wiki