infinity referance 7541A amp popping - diyAudio
Go Back   Home > Forums > General Interest > Car Audio

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 1st April 2008, 03:34 AM   #1
alti117 is offline alti117  Canada
diyAudio Member
 
Join Date: Apr 2008
Default infinity referance 7541A amp poping

hey guys a while agao when i turned on my car i heard a pretty loud popping noise out of all my speakers and then music would play for about 1-2 seconds and then stop for a moment then play again, and continues to do this when left on. the clip, power, and protect lights flash on and off as this happens. i have my 4 chanel infinity amp powering my fronts and rears each speaker to a channel. i dont have the gains very high and i cant think of anything that would have caused the amp to stop working properly. i have isolated the problem to that amp as i have another mono amp becide it running off the same power source and it continues to opperate as it always has. iv tried disconecting all of the speakers to the amp and it still turns on and off. iv taken the amp appart to and looked inside but i didnt see anything very noticable. i dont have any experience with working on amps but iv wired up a few different systems in my car with no problems. any suggestions of what i could test for or look for would be great thanks.
  Reply With Quote
Old 1st April 2008, 03:45 AM   #2
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
With no speakers connected and no signal input, is there any DC voltage across the speaker terminals of any of the channels? Measure across each set of speaker terminals as the amp powers up.

If so, are all channels the same or do you only get DC on one channel?
  Reply With Quote
Old 26th January 2014, 05:28 PM   #3
cyres is offline cyres  Iran
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2014
Location: Parchame Neishabour Balast
i have this problem
4capacitore in input chanell is detoried
i fix them but problem still excit.., any help?
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Need help troubleshooting Infinity 7541a jaimegmr Car Audio 50 14th November 2010 10:07 AM
fed16dt cross referance? marko Car Audio 4 23rd July 2008 10:04 PM
amp popping fligti91 Parts 0 10th November 2007 11:06 PM
Component Referance AR1 Solid State 3 18th March 2005 08:44 PM
Pioneer DEH-P8600MP, Infinity Kappa 693.5i, and Infinity Reference 6402cfp, and more jawglasswell Swap Meet 0 13th March 2005 08:38 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 03:53 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2