Soundstream Reference 604 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > General Interest > Car Audio

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 2nd January 2008, 09:50 PM   #1
Herb009 is offline Herb009  Germany
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2008
Default Soundstream Reference 604

hi,
im trying to repair a referenc 604 amp. One of the four channels doesnt wor. Im not sure whats wrong with it.
If i would have a schematic it would be easier.
Could anyone help me and send a schematic.

My e-mail adress is
Click here to email me


Thanks,
Herb.
  Reply With Quote
Old 2nd January 2008, 10:46 PM   #2
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
Check all of the switches. Virtually all of the switches in these old amps have problems. Work all switches back and forth several times to see if the audio returns.
  Reply With Quote
Old 6th January 2008, 10:14 AM   #3
marko is offline marko  United Kingdom
diyAudio Member
 
Join Date: May 2004
Location: donnyuk
sounds like an outputs blown, fairly common and easy to fix if your handy with a soldering iron.
  Reply With Quote
Old 7th January 2008, 05:51 PM   #4
shagone is offline shagone  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Apr 2007
Wouldn't the amp go into protection mode if the outputs in one channel were blown? maybe not if they were blown completly open instead of shorted but i have not seen this happen.
  Reply With Quote
Old 7th January 2008, 06:04 PM   #5
marko is offline marko  United Kingdom
diyAudio Member
 
Join Date: May 2004
Location: donnyuk
on some of the earlier s/s amps each output has a fuse and blows when an output goes but still allows the other outputs to play, every scenario is unique i guess and depends on the exact damage the amp has...
  Reply With Quote
Old 9th January 2008, 01:22 AM   #6
diyAudio Member
 
Join Date: Mar 2007
if you still need them i meight be able to dig them up
  Reply With Quote
Old 9th January 2008, 08:06 PM   #7
Herb009 is offline Herb009  Germany
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2008
Thanks to all of you for your assistance.

In the meantime I have checked all the switches but with no result.

I think the output is not blown, because I measured at the pins of the Darlington-Transistors an found out, that at the not-working channel there is no signal. (I compared it with the three other working channels and there was a signal like that i connected to the inputs)

I found two fuses and both are ok.

I is long time ago since I have repaired my last amp but with your help, I am optimistic that I can do it.
But first of all the schematic would be a great help.

To audiobahnkid592:
I would be very thankful if you could sent me a schematic or other technical documetation of the amp.

My e-mail is herbert.brunmeier@freenet.de.

Herb009
  Reply With Quote
Old 9th January 2008, 08:52 PM   #8
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
I don't have the schematic for this amp but it appears that it uses the driver board with the 3067 diferential amp transistor. If so, the input to the driver board (near the outputs) is the center land/pad (where it connects to the main board). Do you have audio there (or on any pad of the driver board) on the dead channel?

Compare to a working channel.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Soundstream Reference 705 Schematic? djtsmith007 Car Audio 4 13th February 2009 05:11 PM
Soundstream Reference Class A 6.0 audiobahnkid592 Car Audio 0 9th January 2008 12:57 AM
SoundStream Reference 604 help audiobahnkid592 Car Audio 12 30th June 2007 09:49 PM
soundstream reference 604 Bgun Car Audio 9 7th October 2006 04:24 AM
soundstream reference 405 problem suprmanDL Car Audio 3 21st January 2005 07:46 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 08:03 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2