Go Back   Home > Forums > General Interest > Car Audio

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 25th November 2007, 06:13 PM   #1
Flyin11 is offline Flyin11  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2007
Default Clarion DXZ675USB - Pops sometimes when turning down volume

Hi...I got tired of my Kenwood KDC-MP4028 overheating and having my highs fade in and out when I listen to my music cranked up for a long period of time. So, I got me a Clarion DXZ675USB cause I'm getting a 8GB flash drive and I'm using that flash drive to put ALL my music on I want to listen to and then won't need to carry around cd's. I never owned a Clarion before but I'm really loving the sound quality out of this one...It out performs my Kenwood and I'm glad I didn't get the Alpine CDA-9883 I was looking at. There is a issue though....I do have a extra 3 year warranty on this unit through SquareTrade and noticed that it doesn't do it all the time, but sometimes after playing it for a while when you press down on the volume slider and it goes down in volume, you hear a loud bass pop and then that's it...You don't hear it again. I know you usually hear it when you turn a unit on or off but this is the first time I have heard it when the unit has been on for a while. Is this something to worry about? I really am liking this unit and would hate to have to pull everything out again and have to send it back for repair or something. If it comes to that, I would want a refund but I don't know if my warranty would do that for me. I probably won't worry about it and will maybe try and get another HU next year around tax time if it bothers me that much.
  Reply With Quote
Old 26th November 2007, 12:37 PM   #2
Flyin11 is offline Flyin11  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2007
Well, I explained my situation with the company I got the unit from on Ebay and they won't give me a refund. They said it sounds like something to do with my amp or speakers and I need to maybe try to turn the gain down on the amp which I know is not true cause it never did that with my Kenwood receiver. So, I told them I might try and exercise my extra warranty I got through SquareTrade and they said to do that cause that's what it is for. So I filed a claim last night and will try and see what they can do for me. It didn't do it this morning so I don't know what it is that happens that causes that but I don't want it to hurt my system later on down the road. I might try and adjust the gain a little bit and see if that helps but other than that, I might just work on getting a refund on this product.
  Reply With Quote
Old 27th November 2007, 04:21 AM   #3
jol50 is offline jol50  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2007
I think I would send it back if you are sure the volume makes it do it. I mean check your grounds and all, RCAs, but hard to see how something outside the deck would do that. I did have a strange problem with an alpine and a 5ch kicker. I put the kicker in and on the new subs, but left my old amp on highs until I could finish wiring. Every time I got between a song I would hear noises of the CD finding the next song in the subs. It was strange, and if I FF the CD it would make a bunch of bumping sounds. They were not real loud, but irritating. I hooked the high side up and it went away, clear as can be now. Also had a grounded crossover splitting the signal from HU to the amps, it had worked fine with two other sub amps in there shortly before.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
My DIY Pre amp switcher pops! MuthaFunk Parts 5 6th May 2009 02:07 PM
Clarion nbcd Car Audio 1 8th August 2005 05:27 PM
Amp pops on power down? jjai Instruments and Amps 2 8th March 2005 08:26 PM
Please help with aleph p 1.7 volume relay pops and click ostemaden Pass Labs 2 27th July 2004 03:45 PM
Any Solution to pops/clicks when turning on/off fans and Flourescent lights??? PHilgeman Everything Else 4 19th April 2004 07:55 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 12:19 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2