Go Back   Home > Forums > >
Home Forums Rules Articles diyAudio Store Blogs Gallery Wiki Register Donations FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

2 quick questions about PG Ti amps
2 quick questions about PG Ti amps
Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 6th July 2007, 02:45 PM   #1
valterdaw is offline valterdaw  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2006
Question 2 quick questions about PG Ti amps

My repaired PG amps still works great, however, I just can't sit idling If someone can help me with 2 quick questions, I will greatly appreciate it:

- How to set bias and how much of it should be for PG Titanium amps. There special pads for bias setting, and when you increase bias, voltage on this pads decreases My amps are currently severely under-biased...

- 3 ultra-bright blue LED's - what is a good replacement for them? No, I am not upgrading LED's, they just burnt out

Thank you!
  Reply With Quote
Old 8th July 2007, 04:29 AM   #2
1moreamp is offline 1moreamp  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2005
Location: Northern California
If your a stickler for detail call PG and ask for parts and pay their $3.00 each for three of those low output Blue or Red LEDs they use
  Reply With Quote
Old 8th July 2007, 06:29 AM   #3
valterdaw is offline valterdaw  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2006
Quote:
Originally posted by justonemoreamp
If your a stickler for detail call PG and ask for parts and pay their $3.00 each for three of those low output Blue or Red LEDs they use
Thank you for reply! But is there any other option for blue ones ??? Ok, LED's I can replace with something anyways, but any insight about bias? Something is going wrong with my tweets...
  Reply With Quote
Old 8th July 2007, 10:30 AM   #4
1moreamp is offline 1moreamp  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2005
Location: Northern California
Quote:
Originally posted by valterdaw


Thank you for reply! But is there any other option for blue ones ??? Ok, LED's I can replace with something anyways, but any insight about bias? Something is going wrong with my tweets...

I use any GP LED that has the correct voltage drop. As of my last measurement it was 1.981 volts DC drop across that LED and it was RED. < this is for the channel LEDS.

The Blue ones on top are rigged across the + & - 15 volt rails so they see about 28 volts drop across them with a 100 ohm load current limit.

I have used LEDs from e-bay with a 5 to 7000 MCD rating but I find I must change the current limit by increasing the 100 ohm to about something in the 47,000 ohm area to get the brightness down to a acceptable level.

I still recommend buying them from PG to get a "perfect " match and keep that all PG look.


Bias is another area where there is no printed info.

I have my method, but I will not post it openly. If you want to hear it PM me. Its logical, It makes sense, and it works reliably but its my method, and others might not agree and I don't want to argue what works.
  Reply With Quote
Old 9th July 2007, 06:06 PM   #5
Perry Babin is offline Perry Babin  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Louisiana
Are you using the amp meter on your power supply as an indicator to determine when the outputs are being biased on?
  Reply With Quote
Old 11th July 2007, 10:17 PM   #6
valterdaw is offline valterdaw  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2006
Thanks a lot for your help! PM sent
  Reply With Quote
Old 15th July 2007, 03:51 AM   #7
1moreamp is offline 1moreamp  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2005
Location: Northern California
PM answered. I hope it helped
  Reply With Quote

Reply


2 quick questions about PG Ti ampsHide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2 quick SI questions Decker Class D 2 27th November 2007 12:30 AM
2 quick questions JPeitzman Chip Amps 7 22nd July 2007 06:27 PM
2 quick questions Lowjacker Car Audio 3 8th July 2006 04:32 AM
Quick question about op-amps Hybrid fourdoor Parts 3 29th September 2003 08:13 AM
quick questions theChris Multi-Way 0 12th February 2003 05:54 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 06:22 PM.


Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.
Resources saved on this page: MySQL 16.67%
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2018 diyAudio
Wiki