UHER 4000L - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Blogs > Aunson

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Rate this Entry

UHER 4000L

Posted 15th July 2011 at 01:01 AM by Aunson

I have a Uher 4000L had perfect clear audio sound a few months ago. The sounds has now slowly deteriorated to a scratchy and harsh tone you can barely hear the content. Any thoughts? TY
Posted in Uncategorized
Views 645 Comments 2 Email Blog Entry
Total Comments 2

Comments

  1. Old Comment
    wintermute's Avatar
    Hi Aunson, since this appears to be a reel to reel tape deck I'd suggest asking a question in the analog source forum just as a completely uneducated guess, have you cleaned the heads? maybe an old tape shedding oxide?

    Tony.
    permalink
    Posted 15th July 2011 at 03:02 AM by wintermute wintermute is offline
  2. Old Comment
    Did you do any trouble shooting at all? Run a different tape, clean the heads, to eliminate those problems?
    Then there could be electronic problems. It is after all a fairly old machine. I used to have several...
    permalink
    Posted 16th July 2011 at 02:12 PM by audio-kraut audio-kraut is offline
 
Hide this!Advertise here!

New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 10:13 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2