Go Back   Home > Forums > Commercial Sector > Manufacturers > Aussie Amplifiers

Aussie Amplifiers High quality, high performance amplifier modules and accessories

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 6th January 2014, 07:00 AM   #41
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2012
The transformer story...

First pic is the set up with 2 NTC's.
Then the multimeter is set in the 20VAC range.
Pics of transformer 1 to 4. The transformers with the connectors were used in the amp and lived for a short while... One faulty transformer is rare. Four faulty transformers is a miracle...
Attached Images
File Type: jpg Set up.jpg (280.3 KB, 164 views)
File Type: jpg Trans 1a.jpg (359.6 KB, 156 views)
File Type: jpg Trans 1b.jpg (371.7 KB, 149 views)
File Type: jpg Trans 2a.jpg (362.2 KB, 136 views)
File Type: jpg Trans 2b.jpg (346.4 KB, 128 views)
File Type: jpg Trans 3a.jpg (352.8 KB, 27 views)
File Type: jpg Trans 3b.jpg (344.5 KB, 22 views)
File Type: jpg Trans 4a.jpg (344.1 KB, 25 views)
File Type: jpg Trans 4b.jpg (343.3 KB, 42 views)
  Reply With Quote
Old 6th January 2014, 08:27 AM   #42
diyAudio Member
 
Join Date: May 2009
Quote:
Originally Posted by ijscobar View Post
How are your NXV's doing?
I have not much spare time, but started disassembling my Hawk A-50 mono's and will be using those cabinets, transformers and heat sinks. Those transformers do 2x 27 VAC. Could be a bit more, but will be enough to be able to judge the quality of the amps. They are 500VA each though...
  Reply With Quote
Old 6th January 2014, 08:47 AM   #43
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2012
Well, always nice to have working transformers
I think you're in for a pleasant surprise when you fire up your amps for the first time!
  Reply With Quote
Old 6th January 2014, 10:32 AM   #44
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2012
Pfff... This seperates the man from the boys...
The transformers. What did I do wrong.

I used the secondary windings like this. In my mind, two wires (red and black) coming from the same spot, belong together. (see picture)
Attached Images
File Type: jpg Wrong.jpg (443.1 KB, 75 views)
  Reply With Quote
Old 6th January 2014, 10:33 AM   #45
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2012
But I should have done this. (see picture)
  Reply With Quote
Old 6th January 2014, 10:34 AM   #46
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2012
The strange thing remains that I used the wrong combination and the amplifier worked...
  Reply With Quote
Old 6th January 2014, 10:35 AM   #47
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2012
I will now stop building audio-equipment and start collecting stamps...
  Reply With Quote
Old 6th January 2014, 10:37 AM   #48
_henry_ is offline _henry_  Australia
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2002
Location: Australia
good to hear that you can play the amp again .

i've heard the nxv-300 and nxv-203PS, the 300 was good, but the newer 203PS is better. i cant tell the difference in 15mins i put them in my system with nc400.

the nxv300 was noticeably warmer and bloated bass, but the 203 is clean and mean
  Reply With Quote
Old 6th January 2014, 10:46 AM   #49
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2012
Thanks, but I have to wait a while before I can play again because I just sent the HYPEX PS back to them for repairs.

For me the difference between the NXV500r2 and NXV200 short form is quite simple. The NXV500 does everything better than my NXV200. But if your speakers are not as powerhungry as mine you will have an absolutely magnificant amp if you buy a NXV200!
  Reply With Quote
Old 6th January 2014, 12:11 PM   #50
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2012
Quote:
Originally Posted by ijscobar View Post
But I should have done this. (see picture)
I see the picture is missing. Let's try again...
Attached Images
File Type: jpg Good.jpg (445.5 KB, 82 views)
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Max voltage for NXV 200 R 3 input section. Erlend Sæterdal Solid State 0 15th July 2013 03:52 PM
NXV-1200 Build Complete tjencks Aussie Amplifiers 3 30th September 2012 09:39 AM
nxV recommendation for Magnepan MG 3.7 dvb projekt Aussie Amplifiers 13 19th December 2011 08:39 AM
HPA NxV 550 or more Jman554 Aussie Amplifiers 2 10th November 2009 09:04 PM
FS: JL 500/1 ($500 CAD located in GVA) Dynamix Lude Swap Meet 0 27th October 2004 03:21 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 08:27 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2