Distorted bass? - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Commercial Sector > Vendor Forums > Audio Sector

Audio Sector Kits & PC boards from AudioSector

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 18th July 2013, 10:14 PM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: Lincolnshire UK
Default Distorted bass?

Had my LM4780 kit up n running for a long time now... Still sounds great, however it has just started to sound distorted in one channel... It sounds like its just the bass, but i could be wrong.

Not sure if its a speaker or amp problem and my speakers are hard wired to amp so swopping speakers is not easy. Speakers look ok, no tears or visible damage, they have been around since I got them in 1989 so may be the problem...
  Reply With Quote
Old 1st September 2013, 09:25 PM   #2
davym is offline davym  Scotland
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2013
Location: Under a cloud
Hi, did you get this issue sorted?
  Reply With Quote
Old 2nd September 2013, 08:47 AM   #3
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: Lincolnshire UK
No mate... I really dont have a clue.. Its Just the bass that is distorted the rest of sound is fine.

Its definatly not the speakers.. They are fine thru my other amp.
  Reply With Quote
Old 2nd September 2013, 02:03 PM   #4
davym is offline davym  Scotland
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2013
Location: Under a cloud
Have you tried changing/swapping source and cables over from one channel to the other?

Could it be a bad or dry joint somewhere?

Can you take measurements from the good channel and compare them with the bad one?

If you get no further help here you could try posting on the general chip amp part of the forum maybe with some pictures of your boards. Seems to be more activity there. Good luck with this, hope you get to the bottom of it and let us know if you do, you just might help someone else.

Davy
  Reply With Quote
Old 9th September 2013, 07:12 PM   #5
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: Lincolnshire UK
Ok.. I think i have found the problem.. Noticed today the bass has gone back to normal.. only thing changed is a movement of the amp.. Guess i have some dodgy solder somewhere.

Gonna dismantle and resolder all joints and see if its better... Job for the weekend i think!
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Frankenspeakers- distorted bass audio1025 Multi-Way 10 20th April 2012 12:58 PM
JVC Subwoofer distorted Carlosraj Solid State 0 9th February 2010 10:50 AM
distorted hum Tomatito Tubes / Valves 61 21st January 2004 12:19 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 06:44 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2