Go Back   Home > Forums > >
Home Forums Rules Articles diyAudio Store Blogs Gallery Wiki Register Donations FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Analogue Source Turntables, Tonearms, Cartridges, Phono Stages, Tuners, Tape Recorders, etc.

Technics SP-10 MkI Start/Stop problem
Technics SP-10 MkI Start/Stop problem
Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12th April 2007, 04:30 PM   #1
jgc31746 is offline jgc31746  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Apr 2007
Default Technics SP-10 MkI Start/Stop problem

I have a Technics SP-10 MkI that works well (no speed problems) but will not stop using the start/stop button. I have searched the forum but have only seen issues related to speed problems.

Any help would be appreciated.
  Reply With Quote
Old 13th April 2007, 09:30 AM   #2
EC8010 is offline EC8010  United Kingdom
diyAudio Moderator Emeritus
 
EC8010's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Near London. UK
I had an SP-10 mkII with exactly the same problem. It turned out to be the big transistor that drives the brake solenoid. I replaced it with an MJE340 and everything was fine. It may be similar in your mkI.
__________________
The loudspeaker: The only commercial Hi-Fi item where a disproportionate part of the budget isn't spent on the box. And the one where it would make a difference...
  Reply With Quote
Old 13th April 2007, 11:40 AM   #3
Cobra2 is offline Cobra2  Norway
DIY !
diyAudio Member
 
Cobra2's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Stavanger, Norway
Technics SP-10 MkI Start/Stop problem Technics SP-10 MkI Start/Stop problem
And you did check the obvious; the switch itself?

Arne K
__________________
Don't believe everything you think...
  Reply With Quote

Reply


Technics SP-10 MkI Start/Stop problemHide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Aleph 5, start up problem. builderandy Pass Labs 4 19th January 2009 10:12 AM
technics SL 7 problem 101er Analogue Source 1 12th July 2006 07:54 AM
Automatic start and stop on Dual Turntable (fully auto) JamesGU Analogue Source 2 9th July 2005 03:30 PM
When does a sealed box stop and a TL start? 7V Multi-Way 14 3rd February 2004 06:42 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 11:04 AM.


Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.
Resources saved on this page: MySQL 16.67%
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2017 diyAudio
Wiki