B&O Turntable static noise Please help! - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Source & Line > Analogue Source

Analogue Source Turntables, Tonearms, Cartridges, Phono Stages, Tuners, Tape Recorders, etc.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10th April 2007, 11:02 AM   #1
danioh is offline danioh  United Kingdom
diyAudio Member
 
Join Date: Apr 2007
Default B&O Turntable static noise Please help!

I purchased Beogram 1202 from Ebay, and I've connected to my Pioneer A/V home theatre system through a cheap phono stereo preamplifier.

I can hear the sound fine except there is a significant amount of static noise (not sure this is called "static noise".. ) When I turn on the turntable, I get this noise through the speakers. Even when the stylus is not touching the LP. It sounds like when you turn up an old hifi system really loud without playing any music.

Can anyone help?
  Reply With Quote
Old 10th April 2007, 06:23 PM   #2
phn is offline phn  Sweden
diyAudio Member
 
phn's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
It sounds like "hum"--grounding issue. I cannot give you any other advice than to check the ground lead from the turntable.
  Reply With Quote
Old 11th April 2007, 07:29 PM   #3
Ghianni is offline Ghianni  Greece
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2005
If the Beogram is equipped with the original AF cable with the DIN plug, then there are two ground screens one for the chassis ground which is connected to plug's metal case and the other for the signal ground which is connected to the ground pin of the plug. I hope this helps.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Static noise in K-16LS Rukahs Tubes / Valves 2 16th June 2009 05:49 PM
Static noise from new system 79corona Car Audio 1 5th September 2007 08:53 PM
static noise question kambrian Car Audio 2 15th July 2005 11:59 PM
Crackling/static noise from CD63ki SimontY Digital Source 5 3rd August 2003 09:23 PM
static noise and hum Edwin Dorre Pass Labs 17 20th June 2002 07:47 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 07:36 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2