diyAudio

diyAudio (http://www.diyaudio.com/forums/)
-   Analogue Source (http://www.diyaudio.com/forums/analogue-source/)
-   -   technics 1210 problem (http://www.diyaudio.com/forums/analogue-source/68548-technics-1210-problem.html)

tdiman 24th November 2005 10:35 PM

technics 1210 problem
 
I've got a problem with one of my technics 1210.

I changed the pop-up lamp to an LED, however, I've damaged the circuit in doing so.

the strobe lights dont work, the platter wont spin and when I press 45rpm button it only lights when I hold it down, when I let go 33rpm come on again. the pop up LED and pitch are working fine.

I've replaced Q2 and Q3, I also replaced D1 with not the exact same part but an equivalent (higher voltage) rectifier diode, but this has made no difference.

what else should I change ?

Netlist 25th November 2005 07:06 AM

The lamp is directly connected to +B, 20V. You will need a series resistor to connect a LED to it.
I suggest you take the LED out of circuit and check Q1.
Check D2 if present, a 5.1V zener connected to the emitter of Q3 but ommited in newer decks.

/Hugo :)

tdiman 25th November 2005 03:35 PM

yes I have series resistor connected to LED. the pop-up LED now works fine, but something else is broken.

there is no D2 on my circuit. I have changed Q2 and Q3, then D1, still not working though !

Netlist 25th November 2005 03:50 PM

Do check/replace Q1. That is the TO220 transistor located on top, off-board. Look if you have 20VDC at it's emitter or before the LED's series resistor.

/Hugo :)


All times are GMT. The time now is 02:22 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio


Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2