Go Back   Home > Forums > >
Home Forums Rules Articles diyAudio Store Blogs Gallery Wiki Register Donations FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Analogue Source Turntables, Tonearms, Cartridges, Phono Stages, Tuners, Tape Recorders, etc.

JVC L-F71 turntable with sensor issue.
JVC L-F71 turntable with sensor issue.
Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 6th February 2018, 08:58 PM   #1
errol8000 is offline errol8000  United Kingdom
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2011
Default JVC L-F71 turntable with sensor issue.

Just wondering if anyone knows how to fix one of these things? The sensor is not working. When you select track the arm moves across the record and then back to resting position. I took the cartridge apart and it has two leds an emitter which is dark and a clear collector I have continuity across the dark led of 1370, and that illuminates through my digital camera when the player is on, but nothing through the clear one. I have a voltage reading of -1.6v to the dark led and -5.2 to the clear one. So are we looking at the clear receiver led being at fault? and if so where from and what should the replacement be? Thanks
Attached Images
File Type: jpg 1.jpg (579.4 KB, 34 views)
File Type: jpg 2.jpg (645.2 KB, 33 views)
File Type: jpg 3.jpg (682.1 KB, 31 views)
File Type: jpg 4.jpg (658.8 KB, 30 views)
File Type: jpg 5.jpg (745.1 KB, 27 views)
  Reply With Quote
Old 7th April 2018, 10:29 PM   #2
errol8000 is offline errol8000  United Kingdom
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2011
I have the manual now if anyone can give me advice on an alternate part that would be great. Thanks.
Attached Images
File Type: jpg Image1.jpg (161.3 KB, 10 views)
  Reply With Quote

Reply


JVC L-F71 turntable with sensor issue.Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Turntable Speed issue MauMX Analogue Source 11 22nd December 2017 01:36 PM
I've really done it this time...turntable issue. Brawndo Analogue Source 11 9th April 2016 03:48 PM
DIY turntable spindle issue crumo Analogue Source 4 16th July 2014 11:42 PM
Grounding issue between turntable and tube amp steffner Tubes / Valves 7 23rd February 2012 05:34 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 01:11 PM.


Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.
Resources saved on this page: MySQL 15.00%
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2018 diyAudio
Wiki