Go Back   Home > Forums > Source & Line > Analogue Source

Analogue Source Turntables, Tonearms, Cartridges, Phono Stages, Tuners, Tape Recorders, etc.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 21st January 2004, 01:10 AM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2003
Location: Derby
Default 1210 ground lead!

Hello, Can anyone help me? I have a technics 1210 and unfortuneatly whilst it was being transported, the ground lead got pulled out of the deck. I opened up the turntable but i have no idea where abouts the lead needs to be re-attatched.

Thanks very much.
  Reply With Quote
Old 25th January 2004, 01:28 PM   #2
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2003
Location: Sydney
The same thing happened to mine! I repaired it myself, I took the rubber base off, and from memory, I think there was a small metal plate underneath, held on by one or two screws, which when removed reveal the ground lead going around plastic posts, serving as a strain releif. Not wanting to do any more dissassembly, this is where I re-attached the lead (it broke just here), by soldering, and covering with heatshrink tubing. I think I held my 1210 on its side for all this, to avoid the oil running out of the bearing (i.e. not turning the turntable upside-down) It might be safest to remove the platter whilst working on it like this!

good luck.

In emergency situations, I have tied a single strand of wire to the tonearm, which enabled the unit to be used, better than nothing eh!
  Reply With Quote
Old 25th January 2004, 04:31 PM   #3
Netlist is offline Netlist  Belgium
diyAudio Moderator Emeritus
 
Netlist's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Hi Arnold
Looking at the picture, you can see the earth cable running under the PCB. Then it is soldered to the solderlip marked with the arrow.
Hope this helps.

/Hugo
Attached Images
File Type: jpg sl1200.jpg (62.3 KB, 131 views)
  Reply With Quote
Old 26th January 2004, 12:55 AM   #4
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2003
Location: Derby
Thanks for the replies, the picture especially. Its a big help. Cheers
  Reply With Quote
Old 26th January 2004, 12:22 PM   #5
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2003
Location: Sydney
Ahh!

I was wondering how accurate my memory was! was I right about the small metal plate? That pic looks like it was directly under the base of the tonearm. Well, I'm glad that nice person posted that picture!

...Steve
  Reply With Quote
Old 26th January 2004, 12:29 PM   #6
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2003
Location: Sydney
also reminds me of the inside of the lucas distributor in my old mini!
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
my 1210 problems herman8r Analogue Source 2 28th December 2007 02:32 PM
Parallel LM3886, input ground, power ground, safety resistor and oscillations. markiemrboo Chip Amps 5 9th August 2007 03:50 PM
technics 1210 M5G: Has this been rebuilt? sikniks Analogue Source 3 1st August 2006 02:04 AM
What's going on when I ground the + lead to the driver chassis? Ken L Multi-Way 0 5th August 2003 12:11 AM
does connecting mains ground with circuit ground create a ground loop? jarthel Everything Else 0 25th June 2003 12:55 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 05:42 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2