Go Back   Home > Forums > Source & Line > Analogue Source

Analogue Source Turntables, Tonearms, Cartridges, Phono Stages, Tuners, Tape Recorders, etc.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old Yesterday, 01:00 PM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Apr 2014
Default repairing my echocord super 75 / akai gx260d

Hey all!

my first post here!

I recently bought a dynacord echocord super 75 and it worked fine about the first week.

after that there were volume drops (i'm using it with the back connections, so purely delay, no dry signal). they sometimes changed back to normal (a while it looked like that it changed when i fiddled with the wire of the moveable head, but that could have been coincidence) but now they stay low, while the tape hiss / noise stays the same level. so when i crank it up, the noise/audio ratio is not acceptable.

any tips on what to do are very welcome. I saw the big post around here about the super 62a, but this machine is rather different. its solid state for starters..

additional i have a question about my akai gx260d reel to reel i have.
I have 2 of these machines, both having some different failures. My main machine i'm using wont turn forward anymore (when pressed forward, it just rolls okay for a little, then one of the reels just stops). in reverse it works like a charm, but i'm using it as a delay effect, and there's, again, a very unacceptable signal to noise ratio.

the second machine does not record audio but plays back perfectly.

i would like to combine the two and make 1 perfect machine. i'd like to base on the one that does not record since that one seems to be in otherwise perfect shape. Im not sure since its been a while since i connected it, but i think it still erases, which would indicate the bias osc is working.

any tips on this are also greatly apreciated!

all the best!
Mathieu
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Repairing a tape echo with tubes (Dynacord Echocord Super 62a) bigramp Tubes / Valves 95 11th January 2014 04:40 PM
Echocord Super 62 Feedback at Low Levels? dynaechos62 Tubes / Valves 0 3rd August 2010 10:31 AM
Echocord Din Question burntheflags Solid State 1 14th June 2009 07:56 PM
dynacord echocord s65 jaguarecho Parts 0 1st March 2009 05:01 PM
Echocord Super Question burntheflags Tubes / Valves 0 8th February 2009 11:59 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 03:06 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2