Sony ST-S333ESG tuner no audio output - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Source & Line > Analogue Source

Analogue Source Turntables, Tonearms, Cartridges, Phono Stages, Tuners, Tape Recorders, etc.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 25th January 2013, 03:11 PM   #1
bx19 is offline bx19  Hong Kong
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2010
Default Sony ST-S333ESG tuner no audio output

Noticed that this is an amplifier forum. Hoping the expert here can help me on my Sony ST-S333ESG AM/FM tuner. Circuit diagram found, hoping somebody can help to narrow down the problem area.

Problem:
(A) No audio output.
(B) Auto tuning unable to stop when a signal is present.

Observations:
1. No audio output on L and R channel. The built-in audio CAL tone can send to the output L&R RCA sockets. Audio section should be fine.

2. Signal meter shows the signal strength when a station is present.

3. Auto tuning unable to stop when a station is present (singal meter showing 90% scale).

4. Manual tuned at the station, but no audio output. Tried on different combination of wide/narrow, hi-blend .. etc).
5. Stereo light unable to turn on.
Appreciate somebody can help.

5. The antenna cable is tested good with a Pioneer tuner.

6. Voltage is checked, no sign of power supply problem.


Thanks and regards,
Norman
  Reply With Quote
Old 25th January 2013, 03:37 PM   #2
DF96 is offline DF96  England
diyAudio Member
 
Join Date: May 2007
If the signal meter responds to a station but there is no audio and no stopping of a scan then the first area to look at is the FM discriminator. This may be within a chip, or it may be discrete circuitry with a couple of diodes and a special IFT.

PS this ought to be in the Analogue Source section - click on the warning triangle and ask the mods to move it

Last edited by DF96; 25th January 2013 at 03:38 PM. Reason: add PS
  Reply With Quote
Old 25th January 2013, 04:48 PM   #3
bx19 is offline bx19  Hong Kong
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2010
The discriminator is on CXA1064. No idea which signal is used to stop the auto tuning and when will the PLL starts to lock the station.

Best regards,
Norman
  Reply With Quote
Old 25th January 2013, 05:06 PM   #4
Mooly is offline Mooly  United Kingdom
diyAudio Moderator
 
Mooly's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Moved to Analogue Source
__________________
-------------------------------------------------------
Installing and using LTspice. From beginner to advanced.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Looking for SONY ST-80F tuner manual djoffe Solid State 0 24th July 2010 09:12 PM
Someone has offered me a Sony ST 5130 tuner, should I take it ?? Shoog Analogue Source 6 30th June 2010 09:10 PM
Sony ST 5150 tuner SM Praudio Parts 0 3rd January 2008 04:03 PM
Sony ST-S310 tuner trouble hiwiho Analogue Source 5 5th November 2006 10:49 AM
Sony ST-J55 Tuner Mods kestrel200 Solid State 9 19th March 2005 02:38 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 12:10 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2