Paradise Builders - Page 175 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Source & Line > Analogue Source

Analogue Source Turntables, Tonearms, Cartridges, Phono Stages, Tuners, Tape Recorders, etc.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 16th March 2013, 04:03 PM   #1741
Salas is offline Salas  Greece
diyAudio Chief Moderator
 
Salas's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Athens-Greece
Quote:
Originally Posted by FdW View Post
And here with a 3rd 2SA version that is very lightly compensate, phase max at 63deg (very good)
Random 2SA1930/2SC5171 as used in the non oscillating PSU... 2 NPN & 1 PNP traces.
Attached Images
File Type: png Snap 2013-03-16 at 16.01.17.png (63.3 KB, 249 views)
  Reply With Quote
Old 16th March 2013, 04:10 PM   #1742
diyAudio Member
 
Joachim Gerhard's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
That ones match very good. Nice find.
  Reply With Quote
Old 16th March 2013, 04:27 PM   #1743
Salas is offline Salas  Greece
diyAudio Chief Moderator
 
Salas's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Athens-Greece
They are available at Mouser I saw, not NOS yet. Me I had those from when I was collecting various VAS grade BJTs. Because plastic enclosed too, I thought they might solve the PSU oscillation pain in this kit after weighing the problem, still without Silpads and blind tare dangers given the peculiar sink situation. So it worked. But remember, in combination with "delete the 1uF capacitors parallel to the phono electrolytics". So I hope I contributed a little good practical idea.
  Reply With Quote
Old 16th March 2013, 05:36 PM   #1744
diyAudio Member
 
Joachim Gerhard's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Sure.
  Reply With Quote
Old 17th March 2013, 05:52 AM   #1745
diyAudio Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Brunei
Quote:
Originally Posted by Joachim Gerhard View Post
I would first look if the transistors are stuffed right. It also happened to me that i swapped NPN with PNP.
Leds can be the wrong way around, so can elcaps.
That does not seem to be the case... I have D45H11, D45H11, 11P06, 20N06, D44H11, D44H11.... all alcaps, diodes and leds are positioned correctly (if the silkscreen is correct).

I am using the parts from the GB, but used J310's instead of the J109's supplied by the GB... are there any known 'wrong' parts in the GB or 'errors' in the silkscreen (e.g. I have to turn the legs of transistors etc)?
__________________
--------
TDA1541a-S2 / 6072a / MediaplayerDac -- Michell Gyrodec -- Aikido Preamp -- Pass F5 -- Audio Physic Tempo 2SE -- Yamamura Cabling
  Reply With Quote
Old 17th March 2013, 06:16 AM   #1746
diyAudio Member
 
Joachim Gerhard's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Did you look at the small signal transistors ?
  Reply With Quote
Old 17th March 2013, 07:48 AM   #1747
diyAudio Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Brunei
Yep... All seem correct (at least on visual inspection)... I could start replacing transistors, but the strange thing is that I get the same behavior on both boards... So most likely errors would be stuffing error, part selection/GB error, or pcb error (which can be ruled out).

Edit: another option is a problem in the preregulator, however it is 21v 30va transformer with a simple C filter (actually 18 x C per channel) which I had lying around. It is providing 29V plus and minus.... Seems all correct
__________________
--------
TDA1541a-S2 / 6072a / MediaplayerDac -- Michell Gyrodec -- Aikido Preamp -- Pass F5 -- Audio Physic Tempo 2SE -- Yamamura Cabling
  Reply With Quote
Old 17th March 2013, 08:11 AM   #1748
diyAudio Member
 
Bksabath's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
PCB error can be out
Really cek all components again I did cek mine 3 times before soldering and a few more time while building it and still ended up with a capacitor the wrong way around that toke hours to find.

Did you measure the transistors and J fets before soldering?
Maybe a duff one there?
  Reply With Quote
Old 17th March 2013, 11:45 AM   #1749
FdW is offline FdW  Netherlands
diyAudio Member
 
FdW's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Both feet on the ground (near Gouda)
Quote:
Originally Posted by studiostevus View Post
Guys, first power up of the reg today. Unfortunately no luck: no LEDS, and the 10R is toasting (burnt my finger).... Any ideas?
Measure the voltages at the test points and show them here.
  Reply With Quote
Old 17th March 2013, 01:48 PM   #1750
diyAudio Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Brunei
Found the culprit: I had misunderstood the led orientation. It's a bit tricky, the symbols on the silkscreen seem to indicate the flat side of the led plastic to be on the anode side...

Now I need to replace all LEDs on two boards
__________________
--------
TDA1541a-S2 / 6072a / MediaplayerDac -- Michell Gyrodec -- Aikido Preamp -- Pass F5 -- Audio Physic Tempo 2SE -- Yamamura Cabling
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Paradise phono stage hesener Group Buys 1318 Today 12:14 AM
DIY Paradise - Any good to buy from? gingerpimp0069 Vendor's Bazaar 7 21st June 2007 03:07 PM
DIY Paradise Charlize Jolojl Swap Meet 7 7th December 2006 07:42 AM
Diy Paradise! alexmoose Tubes / Valves 3 24th July 2006 05:37 AM
Another way to paradise ? Bernhard Pass Labs 3 8th August 2003 11:19 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 12:36 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2