Help! RB250 rewiring - hum problem - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Source & Line > Analogue Source

Analogue Source Turntables, Tonearms, Cartridges, Phono Stages, Tuners, Tape Recorders, etc.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 27th January 2010, 05:27 AM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2010
Unhappy Help! RB250 rewiring - hum problem

Hi,

I just done rewiring my RB250 (NAD533 table) but getting a louder hum, even if the deck off.
Rewiring DIY style, continuous rewire but still using original small PCB as post connection. For separate ground wire I drilled a 1.0mm hole at the back of arm tube and new ground wire gets soldered to brass plug in hole. I think this prefect ground point, is it correct??
Internal wire is 32AWG and external cable 22AWG, cardas clips and gold plated RCA. After checked that everything soldered into place and take multi meter found no leak wire also ground wire attached to preamp, now start play music. But..oh nooo....heard louder huummm from both channels.
Try to detach cart clips and deck power off/power cord connected, switched preamp/amp on and still hear louder hum.

Any advice would be appreciated.

Best regards,
zhaloe
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
RB250 Rewiring - accidental mess up? InfiniteGain Analogue Source 5 30th January 2009 10:11 PM
Rewiring a Rega RB250 serse Analogue Source 54 20th August 2008 09:53 AM
Rewiring tonearm without hum? tmblack Analogue Source 12 1st March 2005 03:36 AM
Help with hum small hum problem... Guiness Tubes / Valves 10 5th May 2003 04:23 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 12:21 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2