Simplistic NJFET RIAA - Page 784 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Source & Line > Analogue Source

Analogue Source Turntables, Tonearms, Cartridges, Phono Stages, Tuners, Tape Recorders, etc.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 17th July 2012, 04:34 PM   #7831
Salas is offline Salas  Greece
diyAudio Chief Moderator
 
Salas's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Athens-Greece
Its jumping. Is there DC on its MM input?
  Reply With Quote
Old 17th July 2012, 04:48 PM   #7832
diyAudio Member
 
merlin el mago's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Catalonia - Europe
My DMM can't measure but flashes the - with 0 Volts

Last edited by merlin el mago; 17th July 2012 at 04:57 PM.
  Reply With Quote
Old 17th July 2012, 04:56 PM   #7833
diyAudio Member
 
merlin el mago's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Catalonia - Europe
1kHz sinu. 0.2V/cm both channels same wave
Attached Images
File Type: jpg DSC00051.jpg (366.3 KB, 149 views)
  Reply With Quote
Old 17th July 2012, 05:14 PM   #7834
Salas is offline Salas  Greece
diyAudio Chief Moderator
 
Salas's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Athens-Greece
I suggest you check your TT. MC pre pre, and SUT to another MM stage of friend's if possible, or make a typical stage from cheap op amp datasheet. Nothing makes sense till now, contradicting evidence, that can't make us useful opinion givers.
Attached Images
File Type: png MMLM.png (33.2 KB, 146 views)
  Reply With Quote
Old 17th July 2012, 05:15 PM   #7835
diyAudio Member
 
merlin el mago's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Catalonia - Europe
DMM is jumping between 0.2mVdc & 0.3mVdc at tape output when I take the measurements with scope
  Reply With Quote
Old 17th July 2012, 05:18 PM   #7836
Salas is offline Salas  Greece
diyAudio Chief Moderator
 
Salas's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Athens-Greece
Nothing serious.
  Reply With Quote
Old 17th July 2012, 05:41 PM   #7837
diyAudio Member
 
merlin el mago's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Catalonia - Europe
I forget that I have one cheap opamp MM battery powered, connected the Low MC pre-pre to MM and no buzz, both channels sounds music perfectly well congratulations & thanks Salas for suppot & to design this little jewel.
Attached Images
File Type: jpg DSC00051.jpg (365.9 KB, 146 views)
  Reply With Quote
Old 17th July 2012, 07:27 PM   #7838
Salas is offline Salas  Greece
diyAudio Chief Moderator
 
Salas's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Athens-Greece
Send me the Rotel to personally blow it up, it drove us crazy.
  Reply With Quote
Old 17th July 2012, 07:30 PM   #7839
diyAudio Member
 
merlin el mago's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Catalonia - Europe
Yes it droves us crazy, I always suspected of it

I give a chance to the Rotel for integrated amp without phono MM input, I'm waiting to have a LS3/5A in the future if I have lucky but I suspect can't drive the loudspeaker due to it's high impedance but always can drive it with EB Millenimum 75W RMS Class A monoblocks.

Last edited by merlin el mago; 17th July 2012 at 07:34 PM.
  Reply With Quote
Old 17th July 2012, 07:34 PM   #7840
Salas is offline Salas  Greece
diyAudio Chief Moderator
 
Salas's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Athens-Greece
OK, you blow it up then and you save the shipping cost.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 09:26 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2