thorens td-115 right channel static then out - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Source & Line > Analogue Source

Analogue Source Turntables, Tonearms, Cartridges, Phono Stages, Tuners, Tape Recorders, etc.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 19th May 2008, 02:34 PM   #1
jcroot is offline jcroot  United States
diyAudio Member
 
Join Date: May 2008
Default thorens td-115 right channel static then out

Another question about a thorens td-115 that I just inherited. Before I received it, the original owner said that the right channel was completely out and that he could not locate the source of the problem. I walked it across the street (literally) to my apartment, and the right channel seemed to work fine again. Over the next two days the right channel exhibited some static and high end distortion and then went dead. I removed the chassis to look for any obvious problems in the wiring, found none, put it back together, and the right channel was back again but with the same high end distortion. One hour later and the right channel is out again.

I am posting this with the hope that there might be some typical weak point in the wiring or connections in the thorens line or the td-115 in particular that has been identified. Or if someone has a sense of where the hold up might be give the above description - vague as it is. The tonearm connections were cleaned to make sure the problem wasn't at that point, and the source of the problem seems to be the connections directly underneath the tonearm pivot under the chassis. Thanks for any help any of you can provide.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Parasound 1200 II left channel static and.... AJ Bertelson Solid State 34 11th February 2013 01:28 PM
Simple SE static oldmanStrat Tubelab 30 23rd June 2009 04:21 PM
NEWBIE needs help-static in one channel of preamp jj69 Tubes / Valves 5 27th June 2004 11:49 PM
static offroadbum Solid State 1 4th February 2004 01:50 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 01:55 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2