Pioneer PL-200 Problem - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Source & Line > Analogue Source

Analogue Source Turntables, Tonearms, Cartridges, Phono Stages, Tuners, Tape Recorders, etc.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12th September 2007, 08:17 PM   #1
tuwhitt is offline tuwhitt  Canada
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2007
Red face Pioneer PL-200 Problem

Recently I've gotten into vinyl and got my Dad's old Turntable so I could listen to some of his Albums, as well as get into the collecting of some records.

The turntable is a Pioneer PL-200. An oldie for sure but it worked. It played a few times and I enjoyed listening to it. The set up was pretty ghetto by most standards but it was good enough for me, for now.

For some reason, now whenever it is plugged in; it turns on. Before it wouldn't turn on when plugged in, but it'd power up once the arm was removed from its holder and brought towards the record. Now once I put the needle down to listen to something the arm auto-returns. It just auto returns and turns off the turntable, and then turns back on, over and over. Sometimes it auto-returns before the needle is ready to play.

Any one have any ideas how to stop this, or should I just give up being as its such an old player.
  Reply With Quote
Old 12th September 2007, 08:24 PM   #2
Netlist is offline Netlist  Belgium
diyAudio Moderator Emeritus
 
Netlist's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Depending on the turntable, automatics have a sometimes, sometimes not, complex mechanical system to perform the whole movement operation.
Most likely some mechanical part is in bad need of cleaning and a fresh drop of oil. There is no way I can point you to the exact location but carefully inspecting what happens during the different movement sequences should lead you to the problem part. You'll obviously will need to open up the turntable.

/Hugo
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
pioneer SA-6500 II problem udip Solid State 9 11th March 2011 11:06 AM
Pioneer DV-355 PS problem Bud Digital Source 21 6th December 2009 10:08 PM
Pioneer SX-838 problem b17man Solid State 2 13th May 2009 12:57 PM
Problem with Pioneer SA 9800 benderski Solid State 2 15th September 2008 04:11 AM
Pioneer CD Player Problem Noak Digital Source 2 4th September 2005 05:30 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 10:24 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2