Go Back   Home > Forums > >
Home Forums Rules Articles diyAudio Store Blogs Gallery Wiki Register Donations FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Analog Line Level Preamplifiers , Passive Pre-amps, Crossovers, etc.

Lightspeed Attenuator a new passive preamp
Lightspeed Attenuator a new passive preamp
Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 20th October 2010, 01:06 PM   #3571
gabanyayaya is offline gabanyayaya  Malaysia
diyAudio Member
 
Join Date: Aug 2008
Quote:
Originally Posted by cln.white View Post
Hi All, I have just completed my second LS, no1 suffered from destroyed LDRīs when soldering. I then destroyed circuit board trying to change them, AHEM. The latest one I took great care with to ensure that it did not suffer the same fate. But, The sound is there in the background, very low, no matter where the volume is set, when I move the pot there is no change. any help with this would be much appreciated.
what kinda sound you hearing in the background? Is it noise OR a whisper when the pot is set to minimum.....I'm using the same setup without any problem...
  Reply With Quote
Old 20th October 2010, 02:34 PM   #3572
cln.white is offline cln.white  Scotland
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Scottish Borders
Hi, Thanks for your reply. I can hear the music at very low level, it does not alter with the volume pot.
Colin.
  Reply With Quote
Old 21st October 2010, 03:52 AM   #3573
udailey is offline udailey  United States
Passive Aggressive
diyAudio Member
 
Join Date: Mar 2008
Lightspeed Attenuator a new passive preamp
CLN if no resistance is recorded then something is direly (is that a word? ) wrong, which obviously is obvious to you.
Whats wrong I dont know. I dont have that board and cant figure out why you have no reading, which means zero power, from the LDRs. No power is getting to them. Do you have a solder blob somewhere shorting ground to positive? Maybe a pick underneath.
Uriah
__________________
purchase LDRs anytime Also try my Resistor Replacers or LDR based Input Selector Email me. diyldr@gmail.com
  Reply With Quote
Old 21st October 2010, 03:54 AM   #3574
udailey is offline udailey  United States
Passive Aggressive
diyAudio Member
 
Join Date: Mar 2008
Lightspeed Attenuator a new passive preamp
The pic looks like your regulator is in there backwards....
__________________
purchase LDRs anytime Also try my Resistor Replacers or LDR based Input Selector Email me. diyldr@gmail.com
  Reply With Quote
Old 21st October 2010, 04:27 AM   #3575
udailey is offline udailey  United States
Passive Aggressive
diyAudio Member
 
Join Date: Mar 2008
Lightspeed Attenuator a new passive preamp
nvm, one pic looks wrong on the reg but the other two looks right. Im at a loss Colin.
Uriah
__________________
purchase LDRs anytime Also try my Resistor Replacers or LDR based Input Selector Email me. diyldr@gmail.com
  Reply With Quote
Old 21st October 2010, 07:39 AM   #3576
cln.white is offline cln.white  Scotland
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Scottish Borders
Thanks for that, I did check everything but obviously not as close as I should have, I will re-check again and report.
Colin.
  Reply With Quote
Old 21st October 2010, 04:40 PM   #3577
cln.white is offline cln.white  Scotland
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Scottish Borders
Having checked the underside of the board I cant see anything that would cause the problem. This may sound really stupid but I just have to ask, on the diagram for the board I noticed that where the connector blocks sit that all the circuit runs are on the inside except the actual power which appears to be the circuit runs on the outside of the board, if this is true then this would explain why I have no power.Colin.
  Reply With Quote
Old 21st October 2010, 05:15 PM   #3578
udailey is offline udailey  United States
Passive Aggressive
diyAudio Member
 
Join Date: Mar 2008
Lightspeed Attenuator a new passive preamp
Why would that explain it? Your pictures, while well taken, dont reveal much.
__________________
purchase LDRs anytime Also try my Resistor Replacers or LDR based Input Selector Email me. diyldr@gmail.com
  Reply With Quote
Old 21st October 2010, 06:02 PM   #3579
cln.white is offline cln.white  Scotland
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Scottish Borders
That would explain it if the outside two connections are not in fact continued through to the inside connections of the board, if you follow me. Colin.
  Reply With Quote
Old 21st October 2010, 06:18 PM   #3580
cln.white is offline cln.white  Scotland
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Scottish Borders
If it would help I can take more pictures of any area you want.
  Reply With Quote

Reply


Lightspeed Attenuator a new passive preampHide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 12:29 AM.


Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.
Resources saved on this page: MySQL 15.79%
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2018 diyAudio
Wiki