Lightspeed Attenuator a new passive preamp - Page 343 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Source & Line > Analog Line Level

Analog Line Level Preamplifiers , Passive Pre-amps, Crossovers, etc.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 23rd July 2010, 06:35 PM   #3421
udailey is offline udailey  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Mar 2008
Hi Richard. Can you post a pic or send one to me of your set up? I wonder if you have one of two possible problems
1: Put shunt LDRs in series spot
2: Wired 5k pot in wrong.
Uriah
__________________
purchase LDRs anytime Also try my Resistor Replacers or LDR based Input Selector Email me. diyldr@gmail.com
  Reply With Quote
Old 23rd July 2010, 06:46 PM   #3422
udailey is offline udailey  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Mar 2008
I dont think the calibration of shunt has anything to do with it at all. As soon as you turn the volume up a little bit that 200R trimmer stops having any effect on centering the image as it becomes a minor percentage of your position on the 100k pot.
Uriah
__________________
purchase LDRs anytime Also try my Resistor Replacers or LDR based Input Selector Email me. diyldr@gmail.com
  Reply With Quote
Old 23rd July 2010, 06:59 PM   #3423
udailey is offline udailey  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Mar 2008
When I say series in shunt spot basically what I mean is this
We have across the board 4 LDRs. Lets call them ABCD and they are in that order. A is shunt, B is series, C is shunt, D is series. So if we took a pair out of the bag and put them in the board the proper way would be that the pair would either go in A and C or in B and D but NOT AB or CD.
Uriah
__________________
purchase LDRs anytime Also try my Resistor Replacers or LDR based Input Selector Email me. diyldr@gmail.com
  Reply With Quote
Old 23rd July 2010, 07:08 PM   #3424
diyAudio Member
 
Tripmaster's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: UK
Hi Uriah

I didn't take a note of the LDR numbers I inserted in series or shunt. They were inserted in pairs and I believe I soldered the lower resistance pair in to shunt location.

Click the image to open in full size.

Click the image to open in full size.
__________________
Richard
My photostream: http://www.flickr.com/photos/59839778@N04/
  Reply With Quote
Old 23rd July 2010, 07:10 PM   #3425
udailey is offline udailey  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Mar 2008
Richard, Have you seen this?
https://docs.google.com/fileview?id=...OTNjMzdm&hl=en
__________________
purchase LDRs anytime Also try my Resistor Replacers or LDR based Input Selector Email me. diyldr@gmail.com
  Reply With Quote
Old 23rd July 2010, 07:11 PM   #3426
diyAudio Member
 
Tripmaster's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: UK
Quote:
Originally Posted by udailey View Post
When I say series in shunt spot basically what I mean is this
We have across the board 4 LDRs. Lets call them ABCD and they are in that order. A is shunt, B is series, C is shunt, D is series. So if we took a pair out of the bag and put them in the board the proper way would be that the pair would either go in A and C or in B and D but NOT AB or CD.
Uriah
Yes I soldered them in the correct location. 1 and 3, 2 and 4
__________________
Richard
My photostream: http://www.flickr.com/photos/59839778@N04/
  Reply With Quote
Old 23rd July 2010, 07:11 PM   #3427
diyAudio Member
 
Tripmaster's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: UK
Quote:
Originally Posted by udailey View Post
Yep
__________________
Richard
My photostream: http://www.flickr.com/photos/59839778@N04/
  Reply With Quote
Old 23rd July 2010, 07:13 PM   #3428
udailey is offline udailey  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Mar 2008
Okay, from the top it looks fine. Thank you for the pics.
I would look to your balance pot and see if it is wired correctly. The Wiper should be the middle hole in the 'series balance' spot. If you switch the outer wires from the 5k pot around then the balance will work in the opposite direction.
Uriah
__________________
purchase LDRs anytime Also try my Resistor Replacers or LDR based Input Selector Email me. diyldr@gmail.com
  Reply With Quote
Old 23rd July 2010, 07:37 PM   #3429
diyAudio Member
 
Tripmaster's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: UK
Quote:
Originally Posted by udailey View Post
Okay, from the top it looks fine. Thank you for the pics.
I would look to your balance pot and see if it is wired correctly. The Wiper should be the middle hole in the 'series balance' spot. If you switch the outer wires from the 5k pot around then the balance will work in the opposite direction.
Uriah
Yes the pot is fine
__________________
Richard
My photostream: http://www.flickr.com/photos/59839778@N04/
  Reply With Quote
Old 23rd July 2010, 07:39 PM   #3430
udailey is offline udailey  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Mar 2008
Richard, When I search for "richard's" who have bought from me there is only one so I am assuming its you. You have built a few of these. I trust you have done everything correctly and maybe I am the one who made a mistake. If you send it back to me I will test it and either fix it or send you a new kit.
Uriah
__________________
purchase LDRs anytime Also try my Resistor Replacers or LDR based Input Selector Email me. diyldr@gmail.com
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 12:47 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2