Carver C1 preamp loud static "pop" - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Source & Line > Analog Line Level

Analog Line Level Preamplifiers , Passive Pre-amps, Crossovers, etc.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 3rd October 2013, 04:50 PM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Aug 2013
Default Carver C1 preamp loud static "pop"

Hello. I have been using a Carver C1 preamp on my Scout turntable for several years. Recently, it began emitting a random and transient static sounding "pop" through the speakers. Sometimes, it won't do it for days, other times, 2 or 3 times in a row. It seems to have no pattern and its a pretty loud pop. I tried several grounding points, turntable to preamp and again to amp, both, either, no difference so it isn't ground. Also checked the amp seperate to ensure it was in fact the preamp. Anyone experience this before?
  Reply With Quote
Old 3rd October 2013, 05:09 PM   #2
Mooly is offline Mooly  United Kingdom
diyAudio Moderator
 
Mooly's Avatar
 
Join Date: Sep 2007

Moved to Analogue Line Level.
__________________
-------------------------------------------------------
Installing and using LTspice. From beginner to advanced.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FET Marking Code (SOT-23) "C1 TIB" - which type ?? tiefbassuebertr Solid State 4 25th April 2013 01:10 PM
Amp is making loud "boom pop" noises every second or so.. audiogeekess Solid State 14 26th December 2012 07:05 PM
Carver M1.0t Loud "tong tong" noise Visigoth Solid State 9 4th January 2006 01:17 AM
here "pop" there "pop" pls help! tone Digital Source 7 30th May 2003 08:17 PM
Need help with IC Based Amplifier "pop" problem (Integrated Component) Monolith Solid State 7 13th March 2003 04:01 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 05:23 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2