Kenwood c-2 balance pot - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Source & Line > Analog Line Level

Analog Line Level Preamplifiers , Passive Pre-amps, Crossovers, etc.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 6th January 2013, 12:09 PM   #1
opa1 is offline opa1  United States
diyAudio Member
 
opa1's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: TX.
Default Kenwood c-2 balance pot

My c-2 preamp has a bad balance pot. Its a alps dual ganged pot CV5017. Is it possible to just jumper across the pot terminals and do away with the balance function?

The pot is about 10mm square with six terminals, 1/4" d type shaft. Schematics dont give a ohm amount. Schematic shows part# RO6-3047-05.

Any ideas for fix?

MK
  Reply With Quote
Old 6th January 2013, 11:10 PM   #2
diyAudio Member
 
Chris Hornbeck's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Little Rock
If your problem is one of noisy or intermittent contacts, the very first thing to do is to clean it with some Caig Deoxit D5. A little can will last most folks decades. Top recommendation.

If it's been hit with a hammer, you can indeed jumper it out of the circuit. Look for the ground connections for each channel (they'll be at opposite ends of the three-in-line connection rows, and will both go to circuit ground). Then connect the other two connections in each row to the other in that row. Declare victory.

All good fortune,
Chris
  Reply With Quote
Old 7th January 2013, 01:33 AM   #3
opa1 is offline opa1  United States
diyAudio Member
 
opa1's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: TX.
Thanks, Thats what I did. I connected the right and left channels at the pot. works fine. No balance adjustment but, I dont need it. Plays well again.
Thanks for your help,
Mark
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Balance Pot Replacement TRybak Solid State 2 14th August 2011 01:06 PM
Balance pot not working the way it should Makk Analog Line Level 5 7th November 2010 06:57 PM
Can I Add a Balance Pot? Bojack Analog Line Level 0 2nd November 2010 02:30 PM
connections to replace balance pot kifeinthesink Solid State 7 24th July 2010 01:46 AM
Balance Pot, (=retro?) Cobra2 Everything Else 2 1st December 2003 09:25 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 04:27 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2