Uneven Hafler 110 output - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Source & Line > Analog Line Level

Analog Line Level Preamplifiers , Passive Pre-amps, Crossovers, etc.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 20th December 2012, 06:28 PM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2011
Default Uneven Hafler 110 output

So I love my first preamp and recapped it and removed muting from E-bay kit instructions. I use the tone controls fiendishly and I refuse to buy a new preamp without hearing it so I really need this thing to not be perfect on one channel and 86 percent on the left! I say it's equal treble and bass loss. I've done the solder joint thing and sprayed the **** out of all controls. Really not understanding how an rca could go bad it's just a chunk of metal soldered in there quite sturdily so I tried checking those and I think good. So that brings me to further mods with transistors or opamps. I don't know a damn thing about transistors and opamps. I would have asked over at Audio Karma but I disagreed with some of their policies so I got myself banned for no reason, it was very easy. Anyway merry Christmas
Chris
Attached Images
File Type: jpg IMG_0809.jpg (537.0 KB, 75 views)
  Reply With Quote
Old 21st December 2012, 12:58 AM   #2
diyAudio Member
 
Speedskater's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Lakewood, Ohio
Does the bad channel have:
a] Less volume?
b] More noise and/or distortion?
c] Less Bass adjustment??
d] Less Treble adjustment?
__________________
Kevin
  Reply With Quote
Old 22nd December 2012, 02:34 AM   #3
diyAudio Member
 
linuxworks's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: santa clara, CA
volume control tracking error?

(I used to own a dh110 that I built from a kit, back when it was still new).

the vol control is sealed, I think. so no spraying should go in there.

as a test, you could bypass the volume control (careful, you are now at full volume! run some atten stage or other AVR after it in attenuation mode before your amp) and see if the circuit, itself, gives both channels the same level.

at lower levels, most pots mistrack. at 1/3 and beyond, it should not be so bad, though.
__________________
My Photostream:http://www.flickr.com/photos/linux-works/
  Reply With Quote
Old 22nd December 2012, 06:11 AM   #4
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2011
Thank you thank you! great Idea. I'm trying to get the pot out now to clean and it will not budge it's the darndest thing.
  Reply With Quote
Old 24th December 2012, 12:48 AM   #5
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2011
My gosh I cleaned the wipers with spray and a business card and my setup can now wake the dead! Be damned if the problem didn't switch channels on me but hopefully the end is in sight on this thing I've been using for years.
  Reply With Quote
Old 24th December 2012, 01:01 AM   #6
diyAudio Member
 
linuxworks's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: santa clara, CA
the only spray I'd use is deoxit d5.

did you use that or some other strange stuff?

I did not open the noble pot on my hafler. it looked well enough sealed and the tracking error I had was only bad at the lowest db setting.
__________________
My Photostream:http://www.flickr.com/photos/linux-works/
  Reply With Quote
Old 24th December 2012, 01:43 AM   #7
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2011
Guilty as charged, it's Radio Shack's finest. There's like metal filings coming out my treble pot too. Never did pull the buy it now on the Deoxit for some reason. D5 got it.
  Reply With Quote
Old 9th January 2013, 05:27 PM   #8
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2011
Got a Goldpoint Mini-V mainly for faster delivery. Seems to beg for lubricant. Any suggestions, I'm down to KY liquid and Colavita olive oil.
  Reply With Quote
Old 13th January 2013, 07:19 PM   #9
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2011
Still uneven
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hafler DH 110 preamp problem bluesbaby Solid State 21 13th December 2013 09:47 PM
Hafler DH-110 Switches ojdiazr Solid State 0 20th December 2012 11:02 AM
PCB mount RCA jacks for Hafler DH-110 ddanbo Parts 2 29th October 2009 10:05 PM
uneven output on my 206 carlos671 Digital Source 2 6th December 2005 03:10 PM
So, I ebayed this Hafler DH-110 preamp... Bogie Solid State 3 19th December 2004 11:45 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 08:52 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2