diyAudio

diyAudio (http://www.diyaudio.com/forums/)
-   Analog Line Level (http://www.diyaudio.com/forums/analog-line-level/)
-   -   Uneven Hafler 110 output (http://www.diyaudio.com/forums/analog-line-level/226120-uneven-hafler-110-output.html)

smallies 20th December 2012 06:28 PM

Uneven Hafler 110 output
 
1 Attachment(s)
So I love my first preamp and recapped it and removed muting from E-bay kit instructions. I use the tone controls fiendishly and I refuse to buy a new preamp without hearing it so I really need this thing to not be perfect on one channel and 86 percent on the left! I say it's equal treble and bass loss. I've done the solder joint thing and sprayed the **** out of all controls. Really not understanding how an rca could go bad it's just a chunk of metal soldered in there quite sturdily so I tried checking those and I think good. So that brings me to further mods with transistors or opamps. I don't know a damn thing about transistors and opamps. I would have asked over at Audio Karma but I disagreed with some of their policies so I got myself banned for no reason, it was very easy. Anyway merry Christmas
Chris

Speedskater 21st December 2012 12:58 AM

Does the bad channel have:
a] Less volume?
b] More noise and/or distortion?
c] Less Bass adjustment??
d] Less Treble adjustment?

linuxworks 22nd December 2012 02:34 AM

volume control tracking error?

(I used to own a dh110 that I built from a kit, back when it was still new).

the vol control is sealed, I think. so no spraying should go in there.

as a test, you could bypass the volume control (careful, you are now at full volume! run some atten stage or other AVR after it in attenuation mode before your amp) and see if the circuit, itself, gives both channels the same level.

at lower levels, most pots mistrack. at 1/3 and beyond, it should not be so bad, though.

smallies 22nd December 2012 06:11 AM

Thank you thank you! great Idea. I'm trying to get the pot out now to clean and it will not budge it's the darndest thing.

smallies 24th December 2012 12:48 AM

My gosh I cleaned the wipers with spray and a business card and my setup can now wake the dead! Be damned if the problem didn't switch channels on me but hopefully the end is in sight on this thing I've been using for years.

linuxworks 24th December 2012 01:01 AM

the only spray I'd use is deoxit d5.

did you use that or some other strange stuff? ;)

I did not open the noble pot on my hafler. it looked well enough sealed and the tracking error I had was only bad at the lowest db setting.

smallies 24th December 2012 01:43 AM

Guilty as charged, it's Radio Shack's finest. There's like metal filings coming out my treble pot too. Never did pull the buy it now on the Deoxit for some reason. D5 got it.

smallies 9th January 2013 05:27 PM

Got a Goldpoint Mini-V mainly for faster delivery. Seems to beg for lubricant. Any suggestions, I'm down to KY liquid and Colavita olive oil.

smallies 13th January 2013 07:19 PM

Still uneven


All times are GMT. The time now is 07:52 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio


Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2