Squeaking Noise with 48V in DAV BG1 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Source & Line > Analog Line Level

Analog Line Level Preamplifiers , Passive Pre-amps, Crossovers, etc.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 19th September 2012, 08:20 PM   #1
Simbl is offline Simbl  United Kingdom
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2011
Default Squeaking Noise with 48V in DAV BG1

Every time I turn the 48v phantom power off on my dav it makes a squeaking noise which comes from the unit it'self as well as through the audio into my rme. I guessing it's a cap getting over charged or something. Anyway is this even possible and how might I go about checking it besides visually, I have a DMM etc. Also it only happens when a mic is plugged in and on for a while say 1-2 hours. It all works fine but just a little worried about it breaking. Or maybe it's just normal! Can anyone help me out?
  Reply With Quote
Old 24th September 2012, 04:36 AM   #2
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2004
Location: hobart tasmania
Quote:
Originally Posted by Simbl View Post
Every time I turn the 48v phantom power off on my dav it makes a squeaking noise which comes from the unit it'self as well as through the audio into my rme. I guessing it's a cap getting over charged or something. Anyway is this even possible and how might I go about checking it besides visually, I have a DMM etc. Also it only happens when a mic is plugged in and on for a while say 1-2 hours. It all works fine but just a little worried about it breaking. Or maybe it's just normal! Can anyone help me out?
Hi
I would check that the internal op amp(s) are not loose in their sockets, check also op amps are in the right way. Some info here regarding op amps and orientation
opamp - opamp construction

Cheers / Chris
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
My alpine amp makes a high pitch squeaking sound weesatron Car Audio 69 2nd December 2013 11:19 AM
sony dav-s800 jhaye2x Digital Source 2 8th October 2010 02:28 PM
Brutus 1206D started squeaking (like a bird) today rurockn Car Audio 11 14th September 2010 03:54 PM
sony dav s-300 Deyan Class D 3 7th October 2009 11:39 PM
Sony DAV-DX20 vijay_meyou Power Supplies 5 7th January 2008 12:07 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 04:15 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2